| 18-05-2022 | 12:37
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Transponders
Afdelings NieuwsBeste leden,

Vandaag 11 maart is het zover: de 3e en tevens laatste fase van de invoering van de transponders is een feit.

Dit is zonder twijfel het meest ingrijpende en meest besproken onderwerp dat ons de laatste 10 jaar heeft beziggehouden.

Het feit dat de maatregel vandaag ingaat en er op 9 maart een overeenkomst (zie onderstaande links) is gesloten tussen de KNVvL en minister Eurlings, geeft aan dat er tot het laatste moment onderhandeld is.

Frits Brink, voorzitter van de KNVvL, heeft hier een cruciale rol in gespeeld, door via zijn informele contacten te kijken of er uitzonderingen mogelijk waren. Dit bleek gelukkig mogelijk, in de vorm van de nu afgesproken TFZ's.

Dit geeft in ieder geval de betrokken clubs de mogelijkheid om door de week een transponderloos lesbedrijf te voeren. Hoofdbestuur en Afdelingsbestuur hebben overigens altijd vastgehouden aan TMZís in combinatie met een ondergrens van 4500ft.

Helaas zijn we er niet in geslaagd om een uitzondering te creŽren voor de historische vliegtuigen, een voorbeeld van het rigide doorvoeren van deze maatregel.

Hiermee komt er een voorlopig einde aan het jarenlange gevecht om IVW te overtuigen dat deze maatregel geen enkele waarde toevoegt ter verhoging van de vliegveiligheid.

We hebben in de laatste fase nog wel een advocaat bestuursrecht het dossier laten beoordelen om afstel van fase 3 in kort geding af te dwingen, maar onze kansen hierop bleken gering.

Via deze weg wil ik graag alle betrokken die zich al die jaren hebben ingezet voor deze problematiek ontzettend bedanken, en dan in het bijzonder Fransois van Haaff, vanwege zijn kennis en toewijding voor dit dossier.


Met vriendelijke groet,

Robert Jungblut
Voorzitter Afdeling Zweefvliegen


Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Ballie op 13-03-2010 15:18
13 maart en nog niemand gereageerd?! Ik vind jullie (HB & ABZ & alle Ops. en Cie's medewerkers) inzet in deze zeer waardevol voor de toekomst van de NL zweefvliegerij, dank hiervoor!
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.03 seconden