| 18-05-2022 | 12:37
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Bemiddeling Terlet opgeschort
Afdelings NieuwsDe voorzitter van de KNVvL heeft in overleg met het bestuur besloten de bemiddeling inzake het conflict over financiŽn en structuur tussen de Stichting Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet (SNZT) en de Stichting belang Zweefvliegers Terlet (SZT) op te schorten. Het ontbreken van†mogelijkheden een oplossing te creŽren door gebrek aan medewerking van partijen ligt ten grondslag aan dit door het bestuur betreurde besluit.

Het bestuur heeft een verklaring opgesteld waarin zij haar besluit motiveert. (bron: KNVvL)
Deel dit nieuws met:

Reacties
#1 | Bas op 25-09-2010 14:29
F5Yummy
#2 | Ruud Holswilder op 26-09-2010 09:54
De verklaring:

Verklaring

Onder leiding van haar voorzitter de heer F. Brink heeft de KNVvL zich sinds het begin van dit jaar ingespannen te bemiddelen in het conflict tussen de Stichting Nationaal Zweefvliegcentrum Terlet (SNZT) en de Stichting Belang Zweefvliegers Terlet (SZT).
In eerste instantie heeft de KNVvL als voorwaarde gesteld dat er overeenstemming zou moeten zijn over het verschil van inzicht tussen partijen over de financiŽle verplichtingen over en weer, alvorens onder leiding van de KNVvL een overleg zou kunnen worden opgestart over de toekomst en de structuur van het National Zweefvliegcentrum en de rol van partijen in het geheel.
Bij het in gebreke blijven van partijen overeenstemming te bereiken over de uitstaande claims en verplichtingen is ook op dat gebied bemiddeling aangeboden. Op die gronden heeft een boekenonderzoek plaatsgevonden bij de SNZT waarmee voldoende inzicht is verkregen in de stand van zaken. Helaas heeft de SZT maar beperkt medewerking verleend aan een vergelijkend onderzoek, waardoor een bevestiging van de werkelijke situatie niet mogelijk is. De KNVvL heeft partijen een convenant ter oplossing van het conflict voorgelegd waarin de rechtsposities niet werden aangetast en de patstelling zou worden doorbroken. De SZT heeft haar medewerking daaraan onthouden.
Gezien het gebrek aan medewerking kan de bemiddeling niet succesvol worden voortgezet en ziet de KNVvL zich genoodzaakt haar activiteiten op dit gebied te staken.
De KNVvL betreurt het dat de berichtgeving van de SZT over de feitelijkheden ten aanzien van het conflict op een aantal punten bezijden de waarheid is, met name:
* het laagwaardig kwalificeren van KNVvL financiŽle deskundigen;
* het verhinderen van een grondig boekenonderzoek;
* het weigeren een convenant te tekenen ter oplossing van het conflict en de tegenpartij daarvan te beschuldigen;
* het onjuist of tenminste onvolledig voorlichten van de gebruikers in het gebruikersplatform en in de SZT-nieuwsbrief;
* het doen escaleren van het conflict door ook de verplichtingen over het jaar 2010 niet na te komen en daarmee te betrekken in het geschil.


De KNVvL is van mening dat de voortzetting van het conflict een zeer ernstige bedreiging vormt voor alle gebruikers van Terlet en het voortbestaan van het Nationaal Zweefvliegcentrum, en roept partijen op om via de minnelijke weg het geschil te beŽindigen.
Mochten partijen alsnog bereid zijn te schikken, dus concessies te overwegen, dan is de KNVvL wederom beschikbaar al intermediair.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Uitmuntend! Uitmuntend! 100% [1 stem]
Zeer goed Zeer goed 0% [Geen stemmen]
Goed Goed 0% [Geen stemmen]
Matig Matig 0% [Geen stemmen]
Slecht Slecht 0% [Geen stemmen]
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.04 seconden