| 17-05-2022 | 15:22
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Kort verslag bijeenkomst club en Cie voorzitters zaterdag 27 november 2010
Afdelings NieuwsZaterdag 27 november waren club en commissie voorzitters bij elkaar om deel te nemen aan een 3-tal workshops die de aftrap vormen voor het beleid van de Afdeling Zweefvliegen de komende jaren. Het was de start om te komen tot één zweefvlieg gemeenschap en verregaande samenwerking tussen clubs onderling waarbij het ABZ en haar commissies graag ondersteuning geeft. Tijdens de laatste NZD 2010 op Volkel heeft het Afdelings Bestuur al een eerste inkijkje gegeven wat die koers gaat worden, je kunt de presentatie HIER vinden.

Afgelopen zaterdag hebben de deelnemers de volgende thema’s verder uitgewerkt:

1. Beleid 2010-2015
2. Afdeling Zweefvliegen
3. PR & Communicatie

Daarnaast was er een presentatie over het luchtruim door Waldo Jacobsen. Zoals zaterdag ook bleek worstelt elke vereniging met Luchtruim. Het Afdelingsbestuur en de CLR heeft zich dan ook ten doel gesteld om in het eerste kwartaal van 2011 te komen met een visie luchtruim, waarbij de behoefte / doelstelling en operationele kant van het zweefvliegen naar voren zal komen. Dit op basis van een enquête onder alle verenigingen. Deze visie zal besproken worden met de Koninklijke Luchtmacht die op haar beurt dit zal meenemen in de gesprekken met LVNL. Doel is om tot een constructieve dialoog te komen waarbij onze overheid ook oog heeft voor onze belangen.

Ronald Termaat gaf een demo van het nieuwe KNVvL-web, een mooie nieuwe tool voor clubs en leden. Het afdelingssecretariaat zal de clubsecretarissen hierover binnenkort informeren.

De dag voorzag in een duidelijke behoefte om als clubs meer samen te werken en velen contacten tussen voorzitters zijn die dag al gelegd. Om de onderlinge samenwerking te bevorderen hebben wij inmiddels de Linkedin Groep: Afdeling Zweefvliegen in het leven geroepen. Deze Social Media groep staat open voor alle bestuurders en commissie leden. En kan gebruikt worden om bijvoorbeeld elkaar te vinden en concrete hulpvragen te stellen. Ook op Facebook en Twitter is onze Zweefcommunity te vinden.

Via jullie clubvoorzitter wordt iedereen op de hoogte gehouden van de resultaten van die dag, we zullen ze daarna ook op Zweefportaal publiceren.

Deze Voorzittersdag is de start van een mooie overland vlucht met thema’s zoals ledenwerving en behoud, Luchtruim, Imago en onze relatie met de overheid, waarbij deze reis zal nooit eindigen.

Het afdelingsbestuur en haar commissies zijn dan ook graag de turbo (thuisbrenger) voor dit alles in de reis naar de toekomst van de Nederlandse Zweefvliegerij.

Klik HIER voor een fotoreportage van deze bijeenkomst.


Namens het Afdelingsbestuur Zweefvliegen

Robert Jungblut
Voorzitter   

Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.03 seconden