| 17-05-2022 | 17:26
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
RT gebruik
Afdelings NieuwsBeste radio gebruikers,

Ten behoeve van het zweefvliegen zijn er een aantal frequenties vrijgegeven waarvan  wij als zweefvliegers vrijelijk gebruik kunnen maken. Dat is mooi, vooral ook omdat voor gebruik van deze frequenties  geen RT bevoegdheid vereist is.

Een van de aspecten van radio gebruik is ‘radio discipline’. Dat wil zeggen functioneel gebruik zonder  ‘geklets’.

De reden waarvoor men deze, door de overheid vrijgegeven frequenties,  bij het zweefvliegen nu juist gebruikt is ‘kletsen’. Dat mag dus best.  Wanneer je de zweefvliegfrequenties uitluistert dan hoor je voor het grootste gedeelte correspondentie die gezellig nergens over gaat, maar leuk is het wel en soms handig of nuttig. Samen ‘opvliegen’ is nog leuker wanneer je met elkaar kan praten.  Je kan elkaar dan zelfs helpen.  Op enkele velden wordt zo’n frequentie gebruikt door zweefvliegverkeer dat zich bijvoorbeeld meldt op het circuit. 
Iedereen die zich stoort aan zweefvliegers die ‘kletsen’ op frequenties waarop dat best mag, is ook een persoon die zich stoort aan een TV programma terwijl de mogelijkheid bestaat om de TV uit te zetten.  Dat is één aspect.
Een ander aspect is dat het niet verboden is om enige terughoudendheid te betrachten bij het gebruik van de radio. Op oeverloos geleuter zit niemand te wachten en het stoort andere gebruikers. Waar ook niemand op zit te wachten is het bezigen van onfatsoenlijke taal. Dit kan de reputatie van ons als zweefvliegers schaden. Vergeet niet dat alle frequenties, dus ook de zweefvliegfrequenties,  door iedereen kunnen worden uitgeluisterd.

Dus, beste zwevende  ‘ether gebruikers’, gebruik de frequenties waarvoor ze bedoeld zijn en zorg dat het ‘leuk’  blijft.

Het Afdelingsbestuur.
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden