| 18-05-2022 | 11:31
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Nederlandse Zweefvlieg Dag 2007
Afdelings NieuwsDe NZD in een ander jasje.
Zoals vaak voor een feestje hijsen we ons in onze beste kleren. Dat is ook exact wat we gaan doen met de NZD, we hijsen het in een (al dan niet tijdelijk) nieuw jasje. Zonder het goede van de afgelopen jaren te verliezen hebben we gekozen voor een vernieuwde opzet. In plaats van één lezing cyclus serveren wij alle bezoekers een menu van lezingen; voor elk wat wils. Als bezoeker kunt u kiezen uit lezingen vanuit drie verschillende interesse gebieden.

 1. Wedstrijd en Prestatie vliegen
  • Ervaringen van de kernploegen
  • Lezingen over overland en wedstrijdvliegen
  • Etc.
 2. Bestuur en beleid
  • Zweefvliegen en europa
  • Ontwikkelingen op het gebied van de luchtruimte structuur
  • Etc.
 3. Techniek
  • Nieuwe vliegtuig typen
  • Ontwikkelingen als Flarm, transponders etc.
  • Etc.

Doordat we op deze manier relatief kleinere groepen creëren hopen we op meer interactieve sessies. Een ander voordeel is dat er meer gelegenheid is voor bezoek aan de zweefvliegmarkt. Uiteraard worden een aantal sessies plenair gehouden, zoals de opening en sluiting, en natuurlijk de prijsuitreiking van de het OLC. De prijsuitreiking van de foto wedstrijd zal in de pauze plaatsvinden.

Key-note speaker
Zoals gezegd gezelligheid maar zeker ook kwaliteit staat voorop bij de organisatie van de NZD. Om dit te onderstrepen zijn we dan ook blij dat we nu reeds kunnen verklappen dat we Leonardo Brigliadori, schrijver van het boek“Competing in gliders; Winning with your mind” hebben kunnen vastleggen als key-note speaker.

Een professionele omgeving
Mede dankzij een aantal sponsoren kunnen we gebruik maken van het congres gebouw de Maaspoort in Venlo. Met de professionele en enthousiaste ondersteuning van de medewerkers van de Maaspoort hebben we ons verzekerd van een professionele uitvoering van de dag. Op deze manier krijgen de sprekers en ook deelnemers aan de zweefvliegmarkt die aandacht die ze verdienen.

Tot slot
We hebben veel plannen, we spreken op dit moment met een groot aantal sprekers, de komende tijd zullen we gebruiken om het definitieve programma gereed te maken. Via de websites van de Afdeling Zweefvliegen en de VZC alsmede het forum zullen we jullie op de hoogte houden van de ontwikkelingen.

We hopen jullie in grote getalen te kunnen ontmoeten tijdens de NZD 2007 op 24 november a.s in Venlo.

Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden