| 18-05-2022 | 12:38
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
Een ‘heads up’ over EU regelgeving
Afdelings NieuwsBeste zweefvliegers, even een ‘heads up’ over EU regelgeving.

Op 4 november is er een eerste ontmoeting geweest tussen de Afdeling Zweefvliegen en de ILenT (Inspectie Leefbaarheid en Transport) waarin een voorstel is besproken dat onze Afdeling heeft ingediend om de huidige zweefvlieg brevetten en de bijbehorende bevoegdheden zoals instructie en startmethodes te converteren naar EU brevetten en ratings. De conversie van huidige brevetten naar EU brevetten is een van de taken die de invoering van de EU regelgeving met zich mee brengt.

Het voorstel van de Afdeling Zweefvliegen behelst ook de omzetting van het PPL/RPL TMG terug in het nieuwe Europese zweefvliegbewijs indien gewenst, en een geldig GPL aanwezig is bij op het moment van conversie.

In het conversie rapport moet worden beschreven aan welke voorwaarden voldaan moet worden om een huidig zweefvliegbewijs (GPL) te converteren naar een nieuw EU zweefvlieg bewijs (LAPL(S) of SPL). Vanuit de Afdeling wordt zoveel mogelijk aangedrongen op een conversie zonder extra eisen dan wel training. Er kan een verschil zitten tussen de eisen die aan een EU brevet worden gesteld en de eisen aan het huidige GPL. Dat geldt ook voor de bevoegdheden als instructie. Maar ervaring en de kwaliteit van de huidige brevetten zouden er voor moeten zorgen dat de omzetting naar EU brevetten soepel verloopt.

Vervolg besprekingen met de ILenT zullen nog komen om het conversie rapport compleet te maken. Uiteindelijk moet de ILenT dit rapport ter goedkeuring indienen bij de EASA (de Europese instantie die de regelgeving vanuit Europa maakt).

De planning is om het conversieplan in april 2014 goedgekeurd te hebben, opdat het op tijd beschikbaar is om tot daadwerkelijke conversie over te gaan. Dat proces van conversie zelf moet ook nog vastgelegd worden in overleg met de betrokken autoriteit. Uiteindelijk moet dat voor april 2015 gereed zijn. Dan moet de invoering van de EU regelgeving een feit zijn.

ABZ en CIV
Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden