| 20-08-2019 | 15:51
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,197
· Nieuwste lid: bschellekens
CW&S: Nieuws uit de wereld van het wedstrijdvliegen
WedstrijdenHet seizoen nadert en na de eerste overlands volgt ook het wedstrijdseizoen. De wedstrijdkalender is goed gevuld met ťťn- en tweedaagse wedstrijden.

Voor de beginnende wedstrijdvlieger is er de Nationale Junioren Wedstrijd in Venlo. Ook kun je deelnemen aan de SION trainingsweken in Malden en Terlet (www.sion.zweefportaal.nl). Vliegers met wat meer ervaring kunnen zich voor de Nationale Kampioenschappen kwalificeren bij de Open Militaire Kampioenschappen of de Zomerwedstrijden in Malden. Het NK wordt dit jaar gehouden als Open Benelux Gliding Championships in Saint Hubert in de Belgische Ardennen (http://obgc.cnvv.be). Door deelnemers uit Nederland, BelgiŽ en Luxemburg zullen boven het mooie landschap van de Ardennen en de Eifel spannende races gevlogen worden. De inschrijving sluit op 17 april dus meld je snel aan als je gekwalificeerd bent en graag mee wilt doen.

2015 is het jaar van Europese kampioenschappen. De 18-meter, open en 20m-tweezitter klasse gaan naar Ocseny in Hongarije. Nederland wordt daar vertegenwoordigd door Ronald Termaat (open), Francois Jeremiasse (18-meter), Jeroen Verkuyl (18-meter) en Steven en Harry Huiskes (20m-tweezitter). Het Hongaarse vlakland biedt onze vliegers volop kansen.

In RiŽti (ItaliŽ) vind het Europees Kampioenschap 15-meter en Standaardklasse plaats. Daar zullen Jelmer Wassenaar (15-meter) en Sjaak Selen (standaardklasse) namens Nederland deelnemen. Het berglandschap van de Apennijnen zorgt altijd voor uitdagende en snelle races.

Natasja van der Neut, Doortje Grunder, Annemiek Koers en Lilian de Bruin vormen het team voor de wereldkampioenschappen zweefvliegen voor vrouwen in Arnborg, Denemarken. We hopen dat hun deelname op het hoogste niveau een impuls kan geven aan het wedstrijdvliegen voor vrouwen.

Het komende vliegseizoen zal voor Nick Hanenburg, Stefan Telkamp, Robin Smit en Ronald Deerenberg van de Junioren Kernploeg in het teken staan van de voorbereiding op† de wereldkampioenschappen zweefvliegen voor junioren. De wedstrijd wordt gehouden in Narromine, AustraliŽ in december 2015. De beide cirrussen Au en Ag zijn deze winter helemaal op en top gereed gemaakt om komend seizoen flink gebruikt te worden voor de training. Ongeveer in september worden de vliegtuigen naar AustraliŽ verscheept om daar begin november aan te komen.

Binnen de Commissie Wedstrijd en Selectie heeft Alexander Venema aangegeven te willen stoppen als coŲrdinator talentontwikkeling (SION/TABOE). Heb je affiniteit met wedstijdvliegen en wil je meewerken aan de ontwikkeling van zweefvliegtalenten van GPL naar het NK, dan horen we graag van je.

Commissie Wedstrijd & Selectie

Deel dit nieuws met:

Reacties
Er zijn nog geen reacties geplaatst.
Reactie plaatsen
Logt u a.u.b. in om een reactie te plaatsen.
Waardering
Waardering is alleen beschikbaar voor leden.

Logt u a.u.b. in om te stemmen.

Er zijn nog geen waarderingen gegeven.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden