| 29-06-2022 | 17:54
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 6

· Leden online: 1
msketel

· Totaal aantal leden: 2,309
· Nieuwste lid: Leendert VAN DER WAAL
De CLR is op zoek naar een nieuwe secretaris
De commissie luchtruim en radio (plus transponder) zoekt per direct naar een nieuwe secretaris voor hun commissie werkzaamheden. Kennis van luchtruim en radiogebruik lijkt handig, echter wij zijn op zoek naar een secretaris met de daarbij behorende werkzaamheden. Laat je dus niet afschrikken door de complexiteit in de huidige luchtruim problematiek. De commissie vergadert een aantal maal per jaar in het KNVvL gebouw te Woerden en daarnaast is er veelvuldig contact via mail en telefoon. Naast het bijhouden van de notulen en actiepunten behoren het informeren van de contactpersonen bij de vliegclubs en ontvangen van hun feedback en vragen tot de voornaamste werkzaamheden.

Heb je interesse om je in te zetten voor ons luchtruim stuur dan een mail naar clr@zweefvliegen.org.

Met een vriendelijke groet,
Hadriaan, voorzitter CLR
Prestatie-insignes voor kunstzweefvliegen
Als Commissie Kunstzweefvliegen (CKZ) zijn we verheugd jullie mede te kunnen delen dat we het systeem van prestatie-insignes voor kunstzweefvliegen in Nederland officieel invoeren! Het is vanaf nu mogelijk om een beoordeling aan te vragen voor een insigne in goud, zilver of brons. Om daarvoor in aanmerking te komen moet je wel een kunstvliegcursus hebben gevolgd of relevante ervaring kunnen aantonen.

Elk insigne staat voor een bepaalde serie figuren, ook wel sequencegenoemd, die onder het toeziend oog van een evaluator gevlogen moet worden volgens een gespecificeerde standaard. De eisen hiervoor zullen binnenkort op de pagina van de CKZ op Zweefportaal te vinden zijn. Na een goedgekeurde sequence is het insigne te bestellen bij de KNVvL voor een prijs gelijk aan het speldje voor andere sportbrevetten, zoals het C- of D-brevet.

Bijgevoegd komt dan een oorkonde ter herinnering en eentje voor bij je brevet zodat je hiermee desgevraagd je bekwaamheid kunt aantonen bij bijvoorbeeld een kunstvliegwedstrijd. Op dit moment werken we aan het formaliseren van onderlinge erkenning door de Deutsche Aeroclub en andere buurbonden, maar officieus is deze al toegezegd.

Voorlopig zullen de leden van de CKZ de evaluator zijn; in een later stadium zullen zo mogelijk meer evaluators worden benoemd. Via ckz@knvvl.nl kan een beoordeling worden aangevraagd. Ook kun je hier vragen stellen als iets niet duidelijk is.

Formulieren: KLIK

Namens de CKZ,
Noah Verhoef
Opendagen Kunstzweefvliegen De Peel - 28 & 29 september 2019

Op zaterdag 28 en zondag 29 september aanstaande organiseert de KNVvL Commissie Kunstzweefvliegen twee dagen die in het teken staan van het kunstzweefvliegen.

Wil je gewoon eens een echte vrille meemaken of een stukje op z’n kop vliegen of wil je met je eigen (club) kist een sleepje naar 1200 [m] voor het vliegen van een acro-programma met cuban-eights, strakke stall-turns?

Meld je aan (https://forms.gle/HG5NTTreJLfNLTif8) en kom naar De Peel!

De Zweefvliegclub Eindhovense Studenten/KLu zc De Peel faciliteren dit weekend. Er zijn ervaren acro-instructeurs aanwezig. We verwachten ASK-21’s, DG-1000’s, een Pilatus B4 en wellicht de MDM-1 Fox en een SZD-59 Acro.

Er wordt gesleept met Super Dimona’s. Reken op een prijs van rond de 50 euro voor een sleepstart naar 1200 [m].

Eindklassementen Bailleau 2019
Bailleau 2019 was wederom een Nederlands "feestje" . . . . .

Einduitslagen na 7 wedstrijddagen: KLIKEinduitslag Nationale Junioren Wedstrijd 2019
48e Nationale Junioren Wedstrijd (NJW) - 3 t/m 10 augustus 2019
Junioren Wereldkampioenschappen Zweefvliegen 2019 - Szeged (Hongarije)
Van 28 juli tm 10 augustus worden in Szeged (Hongarije) de Junioren Wereldkampioenschappen Zweefvliegen gehouden.

Voor Nederland komen uit:
  • in de clubklasse: Thijs BASTIAANSE, Jelmer VIS en Robin SMIT
  • in de standaardklasse: Sjoerd van EMPELEN, Sjors van LOON en Lars GROOT
  • teamcaptain is Nick HANENBURG
Opdrachten en uitslagen: KLIK

SoarScore tracking: KLIK

Het NL team houdt op Facebook een blog bij: KLIK

En de officiele wedstrijd site: KLIK

Hadriaan van Nes op derde plaats bij “pre worlds” zweefvliegen.
Wedstrijden
Van 8 tm 19 juli is in Stendal de International Stendal Glide 18m gehouden. Dit is betreft een pre-WK voor de aankomende wedstrijd in 2020. Na 6 wedstrijddagen stond Hadriaan van Nes op het podium met een derde plaatst. Sikko Vermeer eindigde op de 6e plaats. Alle uitslagen: KLIKbron: klik
Winnaars Zomerwedstrijden 2019
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden