| 23-04-2019 | 06:02
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,197
· Nieuwste lid: bschellekens
Inschrijving NK2018 is geopend !!
WedstrijdenInschrijving voor het KLM Flight Academy Nationaal Kampioenschap Zweefvliegen 2018, gehouden op Terlet vanaf woensdag 16 mei tot en met vrijdag 25 mei, is geopend en kan via website www.nkzweefvliegen.nl

Inschrijven is mogelijk voor iedereen die zich gekwalificeerd heeft voor deelname. Zie hiervoor het overzicht genodigden NK 2018 van de CW&S.

Voor Nederlandse zweefvliegers die niet direct gekwalificeerd zijn, bestaat de mogelijkheid om bij de CW&S een wildcard aan te vragen. Dit kan door een mail te sturen aan cws.secr@gmail.com

Het NK 2018 staat uiteraard ook open voor buitenlandse deelname.

Tarieven voor de inschrijving, sleepstarts en camping zullen zo spoedig mogelijk bekend gemaakt worden.

Tot ziens op Terlet! - het NK team.
iFly! 2018 (Jeugd Sponsor Regeling) - Aanmelding is gesloten
Afdelings NieuwsInschrijven was mogelijk tm 15 januari 2018 - Lees de iFly spelregels voor de voorwaardes bij de vroeg-aanmeldingen (tot 1 oktober).

In 2018 willen EPST en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen 35 jongeren van 14 t/m 19 jaar (peildatum 1 maart† 2018) weer de kans geven om een heel jaar te zweefvliegen voor ongeveer de helft van de normale prijs. Deze regeling is bestemd voor jongeren die een HAVO- of VWO-opleiding volgen of hebben gevolgd,† met ten minste Wiskunde en Natuurkunde in het vakkenpakket en die voldoen aan de medische voorwaarden voor de burgerluchtvaart.

De sponsoring is bedoeld als ondersteuning, een zetje in de rug, voor diegenen die anders deze stap niet zouden maken. De sponsoring is daarmee niet bedoeld voor diegenen die toch wel in aanraking gekomen (zouden) zijn met zweefvliegen.

De iFly! regeling wordt door EPST en de KNVvL Afdeling Zweefvliegen financieel ondersteund met de verwachting dat uit de kandidaten enthousiaste zweefvliegers en toekomstige burgerluchtvaart piloten voortkomen.


Afdeling Zweefvliegen


  • Klik HIER voor meer informatie en het online aanmeldingsformulier.
Belangrijk nieuws over brevetten en opleidingen voor Zweefvliegen
CIVEr gaat het een en ander veranderen voor het opleiden van piloten en het behalen van brevetten. Dat is het gevolg van Europese regelgeving, waarbij we kort gezegd van GPL over moeten gaan naar LAPL. In deze nieuwsbrief leggen we uit wat dit voor piloten (in opleiding), instructeurs en clubs betekent en wat er nog gedaan moet worden voor we helemaal klaar zijn.

Korte samenvatting.
  • Clubs kunnen vanaf 8 april 2018 een DTO worden en gaan opleiden voor Europese brevetten en aantekeningen.

  • Voor leden met een GPL is er een overgangsperiode om te converteren tot 8 april 2020 (lees onderstaand verder voor details).

  • Instructeurs worden geadviseerd voor 8 april 2018 te converteren naar een FI S.

  • Vliegers in opleiding kunnen, nadat de club een DTO is geworden, hun opleiding afmaken binnen de Europese regelgeving.

Klik op "Lees meer"
Thermiek 2017 / #3 online
18-12-2017: Bijzondere Algemene Leden Vergadering KNVvL Afdeling Zweefvliegen
Afdelings NieuwsDe Bijzondere Algemene Leden Vergadering KNVvL Afdeling Zweefvliegen wordt gehouden op: maandag 18 december 2017 om 20:00 uur in De Thermiekbel, Apeldoornseweg 203, 6816 SM† Arnhem.

Op de Agenda staat de Verkiezing ledenraadsvertegenwoodigers en de Verkiezing van een nieuwe voorzitter plus twee nieuwe bestuursleden.

Namens de Afdelingsvoorzitter het volgende bericht:
"Alhoewel er weinig agenda punten zijn op de komende BALV, zijn ze wel van groot belang, want er wordt gekozen voor onze vertegenwoordigers in de KNVvL Ledenraad. Het is van het grootste belang dat de juiste mensen zitting nemen omdat we nog steeds in een transitie proces zitten waar we goed uit willen komen. Er worden twee nieuwe bestuursleden voor onze afdeling gekozen, en ook een nieuwe voorzitter, deze mensen zijn mede, met de zittende ABZ leden, verantwoordelijk voor het richting geven van de toekomst van de afdeling zweefvliegen, en dus van groot belang voor ons als zweefvliegers. Het is een mooie gelegenheid kennis te maken met de nieuwe mensen en te vernemen wat hun bijdrage zal zijn voor de toekomst. Neem je verantwoordelijkheid je stemt namens je leden en neem deel aan deze BALV. - Je bent van harte uitgenodigd"
Euroglide 2018, een avontuurlijke zweefvliegtocht van meer dan 2000 km
Op maandag 2 juli 2018 starten weer Ėijs en weder dienende- vele zweefvliegtuigen uit binnen- en buitenland met hun volgploegen vanaf de zweefvliegstrip op de Groote Heide te Venlo. Ze gaan dan deelnemen aan Euroglide 2018, een avontuurlijke zweef-vliegtocht over een afstand van meer dan 2000 kilometer, dwars door Europa. De tocht moet binnen twaalf dagen zijn volbracht volgens vooraf vastgelegde regels van de organisatie.

Deze unieke zweefvliegtocht wordt alweer voor de veertiende maal georganiseerd, ditmaal door de Venlo Eindhoven ZweefvliegClub, die hiermee een mooie traditie van de voormalige EACzc voortzet.

Euroglide2018 duurt van maandag 2 juli 2018 tot en met vrijdag 13 juli 2018.

Op zaterdag 16 december 2017 om 12.00 uur gaat het inschrijvingsloket open op www.euroglide.nl. (wees er snel bij want vol=vol!)

Vanaf 16 december vindt u ook op de website de nodige informatie over de definitieve route, inschrijfgelden, enzovoort.


Verzekerings Certificaten 2018 (motor) zweefvliegtuigen
Afdelings NieuwsVanaf nu kunnen de verzekeringscertificaten (motor)zweefvliegtuigen 2018 door prive personen / clubs / niet commerciele bedrijven aangevraagd worden.

Meer informatie en het digitale aanvraagformulier op: www.zweefportaal.nl/verzekering


Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2017
OLCOp 18 september is de scoring periode van de OnLine Contest 2017 afgesloten.

Door Nederlandse deelnemers werden in het seizoen 2017 maar liefst 907.157 overlandkilometers gemaakt.

Mark Leeuwenburgh (foto) is in het NL-OLC 2017 klassement kampioen geworden, gevolgd door Patrick Vink (2) en Jeroen Oostendorp (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de NL club-ranking koploper met op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie Aeroclub Salland.

In het wereldwijde klassement komen we Hadriaan van Nes als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Jos Schrier en Alfred Paul Alfers.

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking tweede geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat daar op een vierde plaats. Twee Nederlandse clubs in de top-5 van de mondiale OLC!!

De OLC2017 eindklassementen (overall NL, oldtimers, club, standaard, 15-m, 18-m, open, 2-zitter, junior, senior, vliegclubs, vliegvelden en wereldwijd NL) zijn HIER te vinden.

De afstand recordhouder (bijgehouden vanaf 2011) is Robert Werts. (vlucht uit 2012)

We bedanken iedereen weer voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren alle winnaars!

TABOE 2017 - 2018
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.03 seconden