| 05-06-2023 | 01:31
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 1
josjonkers

· Totaal aantal leden: 2,366
· Nieuwste lid: Eduard83
Verzekerings Certificaten 2019 (motor) zweefvliegtuigen
Afdelings NieuwsVoor 2019 worden de verzekeringscertificaten van (motor)zweefvliegtuigen uit het Nederlandse register direct naar de geregistreerde eigenaren gestuurd.

Je hoeft als Nederlandse eigenaar dit certificaat dus niet meer zelf op te vragen!

Voor privé personen heeft de KNVvL het certificaat naar het privé adres verstuurd. Voor alle clubs zijn de certificaten naar de geregistreerde secretaris gestuurd.

Dit is mogelijk gemaakt door de goede samenwerking met Inspectie Leefomgeving & Transport.

Voor meer informatie (o.a. over aanvragen certificaat voor niet in Nederland ingeschreven zweefvliegtuigen) klik HIER.

Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2018
Op 18 september is de scoring periode van de OnLine Contest 2018 afgesloten. Een periode met veel prima zweefvlieg weer.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we bij de OLC-NL in één seizoen over de miljoen overlandkilometers gevlogen.

Door Nederlandse deelnemers werden in het seizoen 2018 maar liefst 1.030.043 overland-kilometers bij elkaar gevlogen.

Steven Raimond (foto) is in het NL-OLC 2018 klassement kampioen geworden, gevolgd door Patrick Vink (2) en Maurits Hebels (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de NL club-ranking (over de beste 6 vluchten per clublid) wederom koploper met op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie Aeroclub Salland.

In het wereldwijde klassement komen we Max Leenders als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Ambiorix Jansen (2) en Tjeerd Reitsma (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking tweede geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat daar op een vierde plaats. Twee Nederlandse clubs in de top-5 van de mondiale OLC!!

De NL-OLC2018 eindklassementen zijn HIER te vinden.

De vlucht met de meeste punten (1068 km) is gevlogen door Steven Raimond. De afstand recordhouder (bijgehouden vanaf 2011) is nog steeds Robert Werts. (vlucht uit 2012)

We bedanken iedereen weer voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren alle winnaars! Je OLC certificaat kan je downloaden na inloggen bij: mijn certificaten.

IFly 2.0 - 2019
iFly! 2.0 is een vernieuwde, nu 2-jarige regeling van de KNVvL in samenwerking met EPST (European Pilot Selection and Training). De regeling bestaat om nieuwe, jonge, zweefvliegers te werven en ze financieel tegemoet te komen in de kosten van de sport.

Naast het bovenstaande willen we de deelnemers kennis laten maken met een mogelijke carrière in de luchtvaartsector, bijvoorbeeld als piloot of technicus, of één van de andere mogelijkheden in deze dynamische en veelzijdige bedrijfstak.

We hebben gekozen voor een 2-jarige regeling omdat je in 2 jaar in principe een eind gevorderd kunt zijn naar een brevet; daarmee is een stevige basis gelegd voor een zweefvlieg loopbaan.

We nodigen je van harte uit om je aan te melden bij een zweefvliegclub als lid en kandidaat iFly!-er!

Voor meer informatie klik HIER.

Zaterdag 13 oktober: Huldiging wereldkampioen zweefvliegen Sjaak Selen
Zoals jullie waarschijnlijk wel vernomen hebben heeft afgelopen juli in Polen de Wereld kampioenschappen zweefvliegen plaatsgevonden. Ons clublid Sjaak Selen is tijdens dit WK kampioen geworden in de standaardklasse.

Om dit heugelijke feit niet onopgemerkt voorbij te laten gaan willen we jou en je partner uitnodigen om op zaterdag 13 oktober dit met ons te komen vieren.
Je bent vanaf 18.00 uur van harte welkom in het clublokaal (Bloemartsweg) van de VEZC te Venlo.

Om 19.00 uur zal het officiële gedeelte beginnen waarna nog voldoende tijd is om te feliciteren onder het genot van een hapje en een drankje.

We hopen jullie allemaal te mogen begroeten op 13 oktober zodat het voor Sjaak een onvergetelijke dag wordt.

de VEZC
NK2019: donderdag 23 mei tot en met zaterdag 1 juni
Start zweefvliegen onder EASA-regelgeving
In augustus is de al langere tijd verwachte gewijzigde EASA-regelgeving voor zweefvliegen (EU Aircrew regelgeving 1178/2011) gepubliceerd. Deze wijziging maakt het mogelijk voor clubs om een DTO-declaratie in te dienen en te gaan opleiden volgens de Europese regelgeving. ILT heeft laten weten dat dit met ingang van 3 september 2018 mogelijk is.

Hoe wordt een club een DTO?
Wanneer de voorbereidingen zijn getroffen (zie verderop) is dit een kwestie van het formulier invullen en het verschuldigde tarief betalen. Het formulier is te downloaden van de website van ILT. Zodra de ontvangstbevestiging van ILT van de declaratie is ontvangen, is de club een DTO en moet er volgens de Europese regels en de in de declaratie genoemde trainingsprogramma’s opgeleid worden. Deze ontvangstbevestiging krijgt de club binnen 10 werkdagen.

Lees verder op de website van de CIV.
Eindklassement NJW 2018
Eindklassement WK2018 @Hosin (open, 18m en 20m dubbelzitter)
Flatland cup 2018
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.03 seconden