| 18-08-2019 | 19:12
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,197
· Nieuwste lid: bschellekens
NK Zweefvliegen 2008
WedstrijdenDe Nederlandse kampioenschappen zweefvliegen worden van 13 tm 22 mei 2008 gehouden op het vliegveld Stendal. (D) Daartoe is door de CW&S besloten in verband met de status van de algehele transponderverplichting in Nederland. Veel zweefvliegers en met name de clubs hebben nog geen transponders ingebouwd. Het beleid om elk even jaar de NK in Nederland te houden wordt hiermee dus doorkruist.

Er wordt uitgeweken naar Duitsland omdat daar in 2008 de transponder verplichting zeker nog niet van kracht is. Vanwege de geboden faciliteiten, de bekendheid met het veld en de korte resterende voorbereidingstijd is gekozen voor het veld waar ook de NK 2007 is gevlogen: Stendal.

De website van de NK2008 is inmiddels online: www.nkzweefvliegen.nl Over enkele weken zal het voor de deelnemers mogelijk zijn om via deze website online in te schrijven!

Wedstrijdschema:

  • Maandag 12 mei: niet verplichte trainingsdag + s' avonds openingsbriefing
  • Dinsdag 13 mei: eerste wedstrijddag
  • Donderdag 22 mei: laatste wedstrijddag.

In de periode voor 12 mei zullen we proberen startcapaciteit te realiseren, echter de wedstrijdorganisatie zal pas vanaf maandag 12 mei operationeel zijn.

Kernploegdag 19 januari 2008
WedstrijdenOp 19 januari 2008 werden de Kernploeg en Junioren Selectie ontvangen door Loek Boermans in Delft. Deze jaarlijkse traditie wordt altijd zeer gewaardeerd door iedereen en wordt dan ook druk bezocht. Klik HIER voor het verslag van deze dag door Diane Verkuijl.

Website Commissie Technische Zaken geopend !!
Afdelings NieuwsDe Commissie Technische Zaken van de KNVvL-afdeling Zweefvliegen heeft haar nieuwe website geopend.

Het webadres is: http://techniek.zweven.nl/

Extra Algemene Ledenvergadering ivm transponders
Afdelings NieuwsOp verzoek van een aantal clubs die zich zorgen maken over de ontwikkelingen in de transponderproblematiek en de luchtruimherziening, belegt het Afdelingsbestuur Zweefvliegen een Extra Algemene Ledenvergadering. Dit verzoek van de clubs wordt zowel door het ABZ als door de CLR hartelijk ondersteund.

Deze extra vergadering zal worden gehouden op: woensdag 30 januari 2008 om 19.30 uur in het Protestants Militair Tehuis Deelenseweg 28 - 6816 TS Arnhem / Schaarsbergen. De agenda van deze vergadering wordt deze week naar de clubsecretariaten verzonden.

Transponderverplichting (Nieuwsbrief KNVvL)
Afdelings NieuwsIn het kader van de Transponderverplichting per 31 maart 2008 heeft op verzoek van de KNVvL op 15 januari jongstleden een gesprek plaatsgevonden met de Directeur Luchtvaart van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat (DGTL). Het betreft hier de invoering van de transponder voor de ďgeneratorlozeĒ luchtvaart m.u.v. Modelvliegen.

Om over die invoering te adviseren is in het voorjaar van 2007 op aandringen en met steun van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat (DGTL) een werkgroep ingesteld. De Werkgroep Implementatie Transponders (WIT) bestaat uit deskundigen van de KNVvL, die aan de hand van een Road Map onderzoeken of en hoe de invoering van de transponder veilig en verantwoord uitvoerbaar is.

Verzekerings Certificaten (motor) zweefvliegtuigen 2008
Afdelings NieuwsDe verplichte verzekeringscertificaten van (motor)zweefvliegtuigen zijn inmiddels verzonden aan alle in Luchtvaartregister IVW ingeschreven natuurlijke personen en de bij de KNVvL aangesloten zweefvliegclubs.

Heb je een buitenlands geregistreerd zweefvliegtuig, dan ontvang je het verzekeringscertificaat alleen op aanvraag.

Zie voor deze online-aanvraag deze LINK.
Arnhem huldigt Ronald Termaat
NieuwsRonald Termaat, Europees kampioen zweefvliegen 18m klasse werd op 18 december door de gemeente Arnhem gehuldigd tegelijk met een andere Arnhemse topsporter: Krista Fleming, wereldkampioen kickboksen voor dames tot 57 kg (links). Twee totaal verschillende sporters, hoewelÖ Wethouder Rita Weeda van sportzaken (midden), die grote waardering uitsprak voor de prestatie die elk op eigen gebied geleverd had, zag ook overeenkomsten: passie voor je sport, concentratie en groot doorzettingsvermogen, zelfs na een tegenslag. Bovendien zetten Ronald Termaat en Krista Fleming zich allebei in voor junioren in hun sport.

Namens de gemeente Arnhem overhandigde de wethouder aan beiden een ereschaal, vervaardigd door beeldend kunstenaar Klaas Gubbels. De huldiging vond plaats op het stadshuis in klein gezelschap, met als genodigden verder alleen partners, naaste familieleden, trainers en coaches. Zweefvliegen was vertegenwoordigd met algemeen coach Frouwke Kuijpers, technisch vliegcoach Baer Selen en voorzitter van de Cie. Wedstrijd & Selectie Robin van Maarschalkerweerd. (FS, Foto: Frans Guise)

Thermiek 2007 / 4 nu online !!
Afdelings NieuwsDe Nieuwe Thermiek Nr. 4 staat nu online op: www.thermiekfotowedstrijd.nl


  • Verschijnt in eerste week van januari
  • In deze PDF kunnen nog enkele fouten staan die in de gedrukte versie zijn hersteld.
Uitwisselingprogramma IACE 2008
Afdelings NieuwsGrijp je kans! Want zoals je wellicht weet organiseert de KNVvL jaarlijks samen met de Koninklijke Luchtmacht een internationaal uitwisseling evenement voor luchtvaart jongeren (m/v 18-21 jaar)

Op 22 juli 2008 vertrekken ruim 35 Nederlandse jongeren naar 14 verschillende landen en zijn 16 dagen te gast van buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL. De landen zijn: Canada; Belgie; Engeland; Frankrijk; Chili; HongKong; IsraŽl; Turkije; USA; Zweden; Zwitserland; Duitsland en AustraliŽ. Naast velerlei bezoeken aan civiele en militaire luchtvaart instanties,bedrijfsleven en toeristische attrakties bestaat het programma uiteraard uit vliegen,sport en vrij programma. Je verblijft in verschillende accomodaties.

Voor meer informatie en het opgaveformulier klik HIER

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.03 seconden