| 16-12-2019 | 03:55
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,227
· Nieuwste lid: corstian
Extra Algemene Ledenvergadering ivm transponders
Afdelings NieuwsOp verzoek van een aantal clubs die zich zorgen maken over de ontwikkelingen in de transponderproblematiek en de luchtruimherziening, belegt het Afdelingsbestuur Zweefvliegen een Extra Algemene Ledenvergadering. Dit verzoek van de clubs wordt zowel door het ABZ als door de CLR hartelijk ondersteund.

Deze extra vergadering zal worden gehouden op: woensdag 30 januari 2008 om 19.30 uur in het Protestants Militair Tehuis Deelenseweg 28 - 6816 TS Arnhem / Schaarsbergen. De agenda van deze vergadering wordt deze week naar de clubsecretariaten verzonden.

Transponderverplichting (Nieuwsbrief KNVvL)
Afdelings NieuwsIn het kader van de Transponderverplichting per 31 maart 2008 heeft op verzoek van de KNVvL op 15 januari jongstleden een gesprek plaatsgevonden met de Directeur Luchtvaart van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat (DGTL). Het betreft hier de invoering van de transponder voor de ďgeneratorlozeĒ luchtvaart m.u.v. Modelvliegen.

Om over die invoering te adviseren is in het voorjaar van 2007 op aandringen en met steun van het Ministerie van Verkeer & Waterstaat (DGTL) een werkgroep ingesteld. De Werkgroep Implementatie Transponders (WIT) bestaat uit deskundigen van de KNVvL, die aan de hand van een Road Map onderzoeken of en hoe de invoering van de transponder veilig en verantwoord uitvoerbaar is.

Verzekerings Certificaten (motor) zweefvliegtuigen 2008
Afdelings NieuwsDe verplichte verzekeringscertificaten van (motor)zweefvliegtuigen zijn inmiddels verzonden aan alle in Luchtvaartregister IVW ingeschreven natuurlijke personen en de bij de KNVvL aangesloten zweefvliegclubs.

Heb je een buitenlands geregistreerd zweefvliegtuig, dan ontvang je het verzekeringscertificaat alleen op aanvraag.

Zie voor deze online-aanvraag deze LINK.
Arnhem huldigt Ronald Termaat
NieuwsRonald Termaat, Europees kampioen zweefvliegen 18m klasse werd op 18 december door de gemeente Arnhem gehuldigd tegelijk met een andere Arnhemse topsporter: Krista Fleming, wereldkampioen kickboksen voor dames tot 57 kg (links). Twee totaal verschillende sporters, hoewelÖ Wethouder Rita Weeda van sportzaken (midden), die grote waardering uitsprak voor de prestatie die elk op eigen gebied geleverd had, zag ook overeenkomsten: passie voor je sport, concentratie en groot doorzettingsvermogen, zelfs na een tegenslag. Bovendien zetten Ronald Termaat en Krista Fleming zich allebei in voor junioren in hun sport.

Namens de gemeente Arnhem overhandigde de wethouder aan beiden een ereschaal, vervaardigd door beeldend kunstenaar Klaas Gubbels. De huldiging vond plaats op het stadshuis in klein gezelschap, met als genodigden verder alleen partners, naaste familieleden, trainers en coaches. Zweefvliegen was vertegenwoordigd met algemeen coach Frouwke Kuijpers, technisch vliegcoach Baer Selen en voorzitter van de Cie. Wedstrijd & Selectie Robin van Maarschalkerweerd. (FS, Foto: Frans Guise)

Thermiek 2007 / 4 nu online !!
Afdelings NieuwsDe Nieuwe Thermiek Nr. 4 staat nu online op: www.thermiekfotowedstrijd.nl


  • Verschijnt in eerste week van januari
  • In deze PDF kunnen nog enkele fouten staan die in de gedrukte versie zijn hersteld.
Uitwisselingprogramma IACE 2008
Afdelings NieuwsGrijp je kans! Want zoals je wellicht weet organiseert de KNVvL jaarlijks samen met de Koninklijke Luchtmacht een internationaal uitwisseling evenement voor luchtvaart jongeren (m/v 18-21 jaar)

Op 22 juli 2008 vertrekken ruim 35 Nederlandse jongeren naar 14 verschillende landen en zijn 16 dagen te gast van buitenlandse zusterorganisaties van de KNVvL. De landen zijn: Canada; Belgie; Engeland; Frankrijk; Chili; HongKong; IsraŽl; Turkije; USA; Zweden; Zwitserland; Duitsland en AustraliŽ. Naast velerlei bezoeken aan civiele en militaire luchtvaart instanties,bedrijfsleven en toeristische attrakties bestaat het programma uiteraard uit vliegen,sport en vrij programma. Je verblijft in verschillende accomodaties.

Voor meer informatie en het opgaveformulier klik HIER

Foto's Nederlandse Zweefvlieg Dag 2007
Afdelings Nieuws

Klik HIER voor de foto's van de Nederlandse Zweefvlieg Dag 2007.

Kernploegdag 3 november 2007
WedstrijdenDe nieuwe PR-dame van de kernploegen, Diane Verkuijl heeft een verslag gemaakt van de afgelopen kernploegdag, gehouden op 3 november 2007.

Klik HIER voor het verslag.

Tussenrapport Werkgroep Implementatie Transponders
Afdelings NieuwsDe Commissie heeft na 6 bijeenkomsten een tussenrapport gemaakt met de ontwikkelingen tot op dit moment. Het rapport is inmiddels aangeboden aan de Directoraat-Generaal Transport en Luchtvaart van het Ministerie van Verkeer en Waterstaat.

HIER kunt u het rapport vinden met de bijbehorende bijlage.

Binnenkort zal er een gesprek plaatsvinden met de Directoraat-Generaal. De uitkomst van dit gesprek zal ook op deze plek kenbaar gemaakt worden.

Bron: http://www.knvvl.nl/knvvl/operations/wit

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.04 seconden