| 16-04-2024 | 18:55
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 3

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,396
· Nieuwste lid: Karel Gerritse
ALV van de afdeling zweefvliegen KNVvL is op dinsdag 30 mei 2023
Afdelings NieuwsHet ABZ van de afdeling Zweefvliegen van de KNVvL heeft de voorjaars ALV van 2023 geplanned op dinsdag 30 mei 2023 om 20.00 uur.

De vergadering wordt gehouden in het kantoor van de KNVvL aan de Houttuinlaan 16a te Woerden.

In de komende periode ontvangt u een mail met een link naar het inschrijvingsformulier voor aan- of afmelden van afgevaardigden van uw club of commissie.

Ondertussen kunt u alvast de datum van de ALV in uw agenda noteren.

(bericht van het afdelingssecretariaat)
SION/TABOE 19 februari 2023, Malden
update 10 febr: Willen jullie je wel uiterlijk dinsdag 14 februari inschrijven? Daarna kunnen we niet meer garanderen dat je mee kunt doen en zal je sowieso je eigen lunch moeten verzorgen.

Eindelijk is het zo ver: de eerste fysieke bijeenkomst sinds jaren! We willen de reis laten lonen, dus de dag zit goed volgepakt. We gaan elkaar zien in het clubgebouw van de Nijac, Malden.Om in te kunnen schatten hoeveel we moeten in slaan voor de lunch, zal je je moeten inschrijven. Dit gaat middels dit webformulier. Het is 10 seconden werk. Ondanks dat een gedeelte wordt gesponsord verlangen we vijf euro entree geld. Daarvoor krijg je een hele dag aan informatie van experts, een lunch en onbeperkt koffie en thee. Overige drankjes zijn verkrijgbaar tegen kantine prijzen. Het entree geld wordt bij aankomst betaald. Het makkelijkste voor ons is dat je een briefje van vijf mee neemt.

Het programma (ovb veranderingen). We beginnen plenair:

09:00†††† Inloop (koffie)
09:30†††† Mentale vaardigheden (Francois Jeremiasse)
11:00††† Vlucht analyse (Sander Terpstra)
12:30†††† Inleidende theorie (Bob van Asselt)
13:00†††† Lunch
13:45†††† Hoe kan ik veilig mijn grenzen verleggen (Bob van Asselt)
Daarna delen we de groepen:
15:15†††† SION:††† Geothermische navigatie (Maurits Hebels)
15:15††† TABOE: 2x 300km, Winning by not Losing (Ronald Termaat)
16:45†††† Uitloop en borrel.

Heb je vragen, klik dan HIER.

Hopelijk tot dan! - Nick Hanenburg & Jeroen Verkuijl

Nieuws van het secretariaat Zweefvliegen voor 2023
Afdelings Nieuws

Beste zweefvliegers, het is inmiddels 2023 en we kijken allemaal uit naar het nieuwe vliegseizoen. Voor 2023 zijn er wel een aantal zaken die geregeld moeten worden waaronder het volgende:

Lidmaatschap KNVvL 2023
De facturen zijn begin januari verstuurd en de lidmaatschapskaarten en verzekeringsverklaringen worden uiterlijk week 2 naar de leden verstuurd. Overigens loopt de verzekering van het contributiejaar 2022 door tot en met 31 januari 2023.

Verzekeringscertificaten 2023 (motor) zweefvliegtuigen
Voor 2023 zijn de verzekeringscertificaten van (motor)zweefvliegtuigen uit het Nederlandse register direct naar de bij de ILenT geregistreerde eigenaren gestuurd. Let op dit geldt dus alleen voor de PH-geregistreerde (motor)zweefvliegtuigen.

Wanneer een zweefvliegtuig niet in het Nederlandse register staat ingeschreven, dan dient de eigenaar c.q. club, zelf een nieuw verzekeringscertificaat aan te vragen middels Aanvraagformulier verzekeringscertificaat 2023.

Ook als een zweefvliegtuig wordt verkocht, bij verandering van adres en bij een nieuwe inschrijving in het Luchtvaartregister dient de (nieuwe) eigenaar c.q. club, zelf een nieuw verzekeringscertificaat aan te vragen middels Aanvraagformulier verzekeringscertificaat 2023

De verzekeringsvoorwaarden zijn terug te vinden op: www.mijn.knvvl.nl.

Korting voor niet-vliegende leden afdeling Zweefvliegen voor 2023

Voor leden van de afdeling Zweefvliegen die in 2023 zelf niet actief vliegen maar wel als vrijwilliger actief zijn in het vliegbedrijf voor de club is er een kortings-regeling voor het KNVvL lidmaatschap. Dit met het doel dat de vrijwilliger valt onder de KNVvL WA-verzekering.

De aanvraag voor deze kortingsregeling loopt via de secretarissen van de clubs. Alle secretarissen van de club hebben afgelopen december een link ontvangen voor een Google Formulier. Via dit formulier kan de secretaris beoordelen en doorgeven wie er bij de club in aanmerking komt voor een gereduceerd tarief.† Als het lid zijn lidmaatschap heeft betaald zal de†penningmeester van de afdeling Zweefvliegen akkoord geven om Ä 70,00 terug te storten.

Let Op:†leden die vorig jaar al in aanmerking zijn gekomen voor het gereduceerd tarief dienen opnieuw te worden†opgegeven.

Opgave dekking clubvoertuigen voor de KNVvL verzekering 2023

Voor de zogenaamde WAM verzekering voor het rollende materieel is er afgelopen december een opgave formulier naar de secretarissen van de club gestuurd. Mocht dit nog niet zijn ingevuld en opgestuurd graag zsm een opgave mailen naar Driessen en Rappange en een cc naar secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl . Verder details staan in het formulier.

Voertuigen waarvoor de club zelf een aparte WAM verzekering heeft gesloten, bijv. omdat deze regelmatig op de openbare weg komen, hoeven niet opgegeven te worden.

Vragen ?

Zijn er naar aanleiding van dit bericht vragen of onduidelijkheden stuur dan even een mail naar secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl.

Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2022
Op 19 september is de scoring periode van de OnLine Contest Nederland seizoen 2022 afgesloten. (3e maandag van september)

Door alle deelnemers zijn in dit bijzonder goede overland seizoen 1.080.433 (!!) kilometers bij elkaar gevlogen.

Tim Kuijpers (foto) is in het NL-OLC 2022 klassement kampioen geworden, gevolgd door Mark Leeuwenburgh (2) en Jeroen van Dijk (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is wederom koploper in de NL club-ranking met op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie Aero Club Salland.

De OLC Rookie's van het jaar 2022 zijn: Wouter Bakker (1), Boris Schellekens (2) en Arjan Harmans (3) (NB: Rookie's hebben in de voorgaande jaren nog geen 300+ km vluchten op de OLC staan)

De grootste OLC afstand (1.130 km) is in 2022 gevlogen door Alfred Alfers. De nieuwe NL recordhouder afstand (bijgehouden vanaf 2011) is vanaf nu Tim Kuijpers.†

In het wereldwijde klassement komen we Alfred Alfers als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Mark Leeuwenburgh (2) en Tim Kuijpers (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking (wederom!!) eerste geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat daar wederom op een nette tweede plaats. Weer twee Nederlandse clubs in de top-10 van de mondiale OLC ranking!!

De NL-OLC 2022 eindklassementen zijn HIER te vinden.

We bedanken iedereen weer voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren alle winnaars! Op naar een hopelijk net zo mooi OLC-seizoen 2023 !


OLC statistiek 2022

Nick Hanenburg wereldkampioen en Thies Bruins vice Europees kampioen !
In de periode 3 tm 15 juli zijn op het vliegveld Pociūnai in Litouwen tegelijkertijd de wereldkampioenschappen zweefvliegen gehouden in de 13.5m klasse en tevens de Europese kampioenschappen in de club-, standaard- en 15m klasse. De weersomstandigheden waren daarbij behoorlijk "ingewikkeld".

Het Nederlandse team heeft daarbij prima prestaties geleverd. Nick Hanenburg werd wereldkampioen in de 13.5m klasse en Thies Bruins vice Europees kampioen in de clubklasse. Top!


Website organisatie: www.egc2022wgc.pociunai.ltpodium (1) voor Nick Hanenburg
Uitslagen WK 13.5m klasse: KLIK


podium (2) voor Thies Bruins
Uitslagen EK Clubklasse: KLIKHet NL-team in Litouwen vlnr: Roelof Corporaal, Robin Smit, Stephan Grunder,
Sander Terpstra, Nick Hanenburg, Thies Bruins en Lars Groot

uitslagen EK: KLIK

uitslagen WK: KLIK

OMK 2022 gaat door !!
De OMK 2022 gaat door @ Malden 13 juni t/m 17 juni.

Officiele opening zondagavond 12 juni.

Inschrijving gaat open aanstaande vrijdag 15 april om 20:00 LT

Website / aanmelden: KLIK

Teuge 2 Daagse (T2D)
Eindelijk weer eens meedoen aan een wedstrijd?

Dat kan! Doe mee aan de Teuge 2 Daagse en schrijf je vandaag nog in voor de gezellige (eerste) wedstrijd van het zweefvliegseizoen.

Op Vliegveld Teuge staan wij op zaterdag 7 en 8 mei klaar om onze deelnemers te ontvangen! Tijdens de wedstrijd wordt er alleen maar gesleept. Deelname kosten 65,- (inclusief 2 sleep starts).

Voor alle deelnemers staat op zaterdag en zondagochtend een heerlijk GRATIS ontbijt klaar en uiteraard zal de traditionele BBQ op zaterdagavond (12,50 p.p.), ook bij slecht weer, niet ontbreken.

Aanmelden: KLIK

Om vast even in de sfeer te komen het filmpje van 2019 door Karel van de Zande: KLIK

Tot ziens op Teuge
wedstrijdleiding T2D
Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2021
Op 20 september is de scoring periode van de OnLine Contest Nederland seizoen 2021 afgesloten. (3e maandag van september)

Door alle deelnemers zijn in dit seizoen 783.526 overland-kilometers bij elkaar gevlogen.

Peter Millenaar (foto) is in het NL-OLC 2021 klassement kampioen geworden, gevolgd door Tim Kuijpers (2) en Robin Smit (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is wederom koploper in de NL club-ranking met op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie Aeroclub Salland.

De OLC Rookie's van het jaar 2021 zijn: Jacky Lotterman (1), Jesper Oord (2) en Martijn Imminga (3) (NB: Rookie's hebben nog geen eerdere 300+ km vluchten op de OLC staan)

De grootste OLC afstand (920 km) is in 2021 gevlogen door Peter Millenaar.† Peter Millenaar blijft met zijn vlucht (1158 km) uit 2020 de recordhouder afstand. (bijgehouden vanaf 2011)

In het wereldwijde klassement komen we Peter Millenaar als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Alfred Paul Alfers (2) en Tim Kuijpers (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking (wederom!!) eerste geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat daar op een zesde plaats. Weer twee Nederlandse clubs in de top-10 van de mondiale OLC ranking!!

De NL-OLC 2021 eindklassementen zijn HIER te vinden.

We bedanken iedereen weer voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren alle winnaars! Op naar seizoen 2022 !

Thies Bruins op 2e plaats geeindigd bij Wereld Kampioenschappen Zweefvliegen
Na 9 "lastige" wedstrijddagen is wk-rookie Thies Bruins (op foto 1e van links) op een prima 2e plaats in de clubklasse geŽindigd.

"Overall" heeft het Nederlandse team het goed gedaan. Klik HIER voor alle uitslagen. Dit heeft geleid tot een 2e plaats in het landenklassement.

clubklasse:
Thies Bruins 2e
Robin Smit 6e

standaardklasse:
Sjaak Selen 7e
Robbie Seton 9e

15m klasse:
Hadriaan van Nes 4e
Jeroen Verkuijl 11eNederland 2e plaats in het landen-klassement
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden