| 05-06-2023 | 01:15
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,366
· Nieuwste lid: Eduard83
De Open KLu Kampioenschappen 2007 zijn begonnen !!
WedstrijdenInmiddels is de eerste wedstrijddag van de Open Klu Kampioenschappen op Malden een feit! Deze wedstrijd is vandaag begonnen en duurt tot en met vrijdag 8 juni 2007. Meer informatie, uitslagen (o.a. live-scoring !!) en foto's op: http://www.openklu.zweefportaal.nl/

NK2007 een terugblik
WedstrijdenNa 2 weken van topsport en maanden van voorbereiding is nu dan de NK 2007 @ Stendal echt over.

Bart, Sjaak en Hadriaan gefeliciteerd met jullie Nederlands Kampioenschap.


De NK 2007 kampioenen van links naar rechts:
Sjaak Selen (combi-klasse), Bart Berendsen (club-klasse)
en Hadriaan van Nes (open-klasse)

We hebben veel complimenten gekregen over de organisatie, dank hiervoor. Zelf kijk ik terug op 2 weken met veel hoogte punten maar ook met wat minder leuke zaken. Jammer dat we geen echte race dagen hebben gehad. Het weer was een lastige factor echter het was niet beter in de zelfde periode in Nederland of Frankrijk, maar dat is uiteraard een schrale troost. Ik denk dat we er alles uitgehaald hebben wat erin zat mede ook door de hulp van Christoph. Wat prima ging was het uploaden van de loggerfiles en het automatisch scoren, dit scheelt echt een boel tijd in het wedstrijdhok en geeft de buitenwereld vrijwel direct inzage in de dagresultaten. Wel kregen we de opmerking dat de resultaten niet direct zichtbaar waren, echter veelal bleek dat naar de verkeerde pagina werd gekeken. Puntje dus ter verbetering. Als files niet of later pas worden opgestuurd levert dat ook een vertekend beeld op, ook iets waar we de komende tijd nog eens over zullen nadenken. Jammer dat de webcams niet maximaal ingezet konden worden vanwege de beschikbare bandbreedte, echter dit werd ruimschoot goed gemaakt met de vele persuitingen zowel in Nederland als in Duitsland. Denk dan ook dat het een goeie zaak is om een aparte PR functionaris te hebben voor NK’s. Diane heeft terecht ook vele complimenten gekregen over het bijhouden van de shoutbox. Dan het veld zelf, groot, heel erg GROOT, leek in het begin de aangekondigde boxprocedure nogal rigide, een landing van een Transall maakte duidelijk dat we niet voor niets deze afspraken gemaakt hadden met onze Duitse Gastheren. Tijdens de 1e dagen van de NK werd door een vliegschool ruim 600 starts en landingen gemaakt zonder dat we daar één moment last van hadden. Het finishen op zo’n groot veld met zo’n lange baan was ook prima.

De Nationale Kampioenschappen zijn begonnen !!
WedstrijdenVandaag 18 mei 2007 zijn de Nationale Kampioenschappen Zweefvliegen begonnen. Tot en met 27 mei 2007 zullen de NK Mega zweefvliegen gehouden worden op het vliegveld Stendal-Borstel in Duitsland. De wedstrijd is in de Club-, Combinatie- (Standaard, 15m en 20m-Tweezitter) en Openklasse. Op de website http://www.nk.zweefportaal.nl/2007/ worden dagelijks nieuwsberichten, foto's en uitslagen geplaatst.

Demopilot en zweefvlieger Ralph ‘Sheik’ Aarts
NieuwsKap. Ralph 'Sheik' Aarts (28) demopilot van het KLu F16 Solo Display Team 2007 met Christijan Albers (28), coureur van het Etihad Aldar Spyker Formula One Team. Ze troffen elkaar 15 april in het 'Full Throttle Event'op Volkel, een race over 1.000m baanlengte. Albers nam met zijn Spyker F8-VII bolide eerst een voorsprong, maar zag na 300m Aarts in zijn F16 voorbij komen en tenslotte met twee wagenlengtes winnen, voor hij het luchtruim koos en aansluitend een demo vloog. De Spyker heeft een max van 350 km/h, de F16 haalde in 15.5 sec 'rollend' 450 km/h op het traject. De KLu was initiatiefnemer van dit evenement, dat op een eigentijdse manier als promotie diende voor de KLu werving onder vooral scholieren. Ralph Aarts heeft ca. 1.100 uren op de F16, vliegt sinds 2001 bij 313 Squadron en vloog op 16 april zijn acceptence demo voor de Luchtmachtstaf. Hij is zojuist aan het demoseizoen begonnen, dat van mei t/m oktober loopt en het team tot in de VS brengt. Zijn vliegersloopbaan begon Ralph in 1994 op 14-jarige leeftijd bij de EACzc, de zweefvliegclub waarvan hij nog steeds lid is. Hij heeft het zweefvliegen van zijn vader, die ook nog altijd vliegt. In 1997 kwam Ralph van de Havo en meldde zich bij de KLu. In 1998 kon hij de opleiding nog een beetje met zweefvliegen combineren, maar dat hield op toen hij in 1999 naar de VS moest. In 2003 en 2005 werd hij 4 keer voor 2 maanden uitgezonden om missies boven Afghanistan te vliegen. In 2005 pakte hij het zweefvliegen weer actief op en in dat jaar werd hij in de Duo Discus samen met Evert Jan Zwolsman (ook van de EACzc) defensiekampioen zweefvliegen in de standaardklasse. Foto: Henk Tito. (FS/Thermiek) Meer lezen en kijken: http://www.f16demoteam.nl/ | http://www.spykerf1.nl | http://www.protito.com


Koninklijke Onderscheiding Ronald Schnitker
NieuwsMinister van Verkeer en Waterstaat Camiel Eurlings speldde vrijdag 27 april Ronald Schnitker de versierselen op van Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Dit gebeurde in het ministerie in Den Haag. Eurlings prees Schnitker voor zijn inzet ter bevordering van de vliegveiligheid en de ontwikkeling van het luchtrecht. Hiervoor spande hij zich beroepshalve in, maar ook in zijn vrije tijd. Schnitker was werkzaam bij de Dienst Luchtvaart van het Korps Rijkspolitie, was sectorleider bij het Rampen Identificatieteam en Voorzitter van de Stichting Vliegveiligheid. Bestuurlijk was Ronald Schnitker actief binnen de KNVvL en laatstelijk ook AOPA. Binnen de KNVvL was Ronald Schnitker interim voorzitter van de Afdeling Zweefvliegen en qualitate qua toen ook lid van het Hoofdbestuur. Verder was hij lid van het ABZ, lid van de Commissie Instructie en Veiligheid en voorzitter van de Commissie Luchtruimtestrucuur. Al vele jaren maakt Schnitker deel uit van de examencommissies voor zowel beroepsvliegers als privé-vliegers. Veel kandidaten hebben ter voorbereiding van het vak luchtvaartvoorschriften een van zijn boeken bestudeerd. Sinds een aantal jaren is Schnitker eindredacteur van het 'Journaal Luchtrecht' dat hij zelf heeft opgezet. In de weinige tijd die overblijft geeft Ronald Schnitker instructie zweefvliegen. Hij was initiatiefnemer van de zogenaamde VIOD zweefvliegkampen waarvoor beleidsambtenaren en politici uitgenodigd worden die met luchtvaart te maken hebben. Minister Camiel Eurlings aanvaardde met graagte Schnitker's aanbod om een keer met hem te gaan zweefvliegen. (FS)

ACvZ 75 jaar
NieuwsDit jaar bestaat de ACvZ 75 jaar. Natuurlijk willen wij dit heugelijke feit niet ongemerkt voorbij laten gaan. De verjaardag van oudste zweefvliegclub van Nederland wordt gevierd op de bakermat van de Nederlandse militaire luchtvaart, de vliegbasis Soesterberg, tijdens het hemelvaartweekeinde van 17 mei t/m 20 mei 2007. Bent u (oud) lid van de ACvZ, of lid van een andere zweefvliegvereniging?. Dan bent u van harte uitgenodigd om dit jubileumweekeinde samen met ons te vieren.

Wat kunt u tijdens dit hemelvaartweekeinde van ons verwachten?

  • Rondvliegen van oud leden
  • Een luchtshow tijdens de officiële opening op hemelvaartsdag door de plaatsvervangend Commissaris van de Koningin van de provincie Utrecht
  • Een tentoonstelling van alle typen vliegtuigen de ooit bij de ACvZ hebben gevlogen
  • Een Fly-inn op Fly-out mogelijkheid voor bezoekende zweefvliegers (wel aanmelden via de site!)
  • Op alle dagen (behalve zondag) een BBQ als dag afsluiting
  • Een overlandwedstrijd waaraan iedereen in bezit van GPL kan meedoen (zie site)

In tegenstelling tot eerdere berichten is om het Galadiner met aansluitend een feest verplaatst naar medio oktober. De exacte datum, om dit lustrumjaar knallend en in stijl af te sluiten, wordt uiterlijk half augustus bekend gesteld door middel van een persoonlijke uitnodiging en de website.

Let op: Alle activiteiten tijdens het Hemelvaartweekeinde vinden plaats op de vliegbasis Soesterberg. Dit betekent dat u alleen kan deelnemen aan onze festiviteiten indien u zich uiterlijk vrijdag 11 mei heeft aangemeld via onze website. Zonder aanmelding wordt er geen toegang verleend.

Meer info + aanmelden op: http://www.acvz.nl/jubileum.html

Nationale vrouwen vliegdag 16 juni 2007
NieuwsOp zaterdag 16 juni 2007 wordt de NVVD georganiseerd door Zweefvliegclub NoordOost Polder, de ZCNOP,op het terrein de Voorst, te Marknesse (Noord Oost polder). Reserveer deze datum vast in je agenda!

Dames van harte welkom om te vliegen, mee te vliegen (DG 1000 of Blanik?), rond te vliegen, rond te kijken of overlandje te maken. Kosten voor een start €5,00.

Na de vliegdag een gezamenlijke maaltijd (Chinees/Indisch buffet) en een feestelijke afsluiting voor iedereen!

Meer info en inschrijven op: www.nationalevrouwenvliegdag.nl

Nieuwe Thermiek nummer 2007 / 1 online
Afdelings NieuwsKijk nu op www.thermiekfotowedstrijd.nl voor de eerste Thermiek van 2007.

De eindversie van Dirk Corporaal’s artikel over de EGU conferentie bevat nog wat specifiekere informatie over met name transponders, ADS-B en 8.33 kHz radio’s. Door een fout is deze versie helaas niet in de Thermiek opgenomen, maar staat nu wel op: http://www.zweefvliegopleiding.nl/


3e herziene druk Elementaire Vliegopleiding
Afdelings NieuwsWie instructeur wil worden moet voor alle zweefvliegoefeningen een korte uitleg aan een leerling kunnen geven. Om dat te leren heb ik indertijd alle oefeningen die achter in het logboekje staan puntsgewijs in de vorm van briefings opgeschreven. Zo ontstond in 1995 een lesboekje zo groot als een logboekje dat veel zweefvliegers mee naar het veld namen. Dat lesboekje trok de aandacht van de CIV en deze commissie stelde voor om dat boekje uit te werken tot het opleidingsboek voor de elementaire zweefvliegopleiding.

Zo verscheen in 1996 de eerste druk van het boekje EVO met een oplage van 3000 exemplaren. Al in 1999 verscheen de tweede oplage van 5000 exemplaren. Bij deze derde druk heb ik de tekst herzien en zijn de zwart/wit tekeningen vervangen door afbeeldingen met een steunkleur. In veel overzichtillustraties zijn de vliegtuigen omwille van meer duidelijkheid niet op schaal, maar te groot getekend. De tekst is geschreven aan de hand van de veel gebruikte kunststof tweezitters. Lokaal kunnen er types in gebruik zijn die wat constructie en vormgeving betreft enigszins afwijken. De cockpit illustraties zijn ook niet gebaseerd op de cockpit van één specifiek type vliegtuig en alleen de belangrijkste instrumenten zijn afgebeeld.

Dit boekje is tot stand gekomen met adviezen van veel instructeurs. Vooral de leden van de Commissie Instructie en Veiligheid hebben waardevolle aanvullingen en correcties geleverd. Ik hoop dat dit boekje helpt bij de praktijkopleiding van het zweefvliegen en een bijdrage levert aan veel schitterende vluchten en veilige landingen.

Dirk Corporaal, Damwoude 2007

Prijs p/st: € 6,- of per 50 in doos: € 250,- (inclusief verzending en BTW) U kunt uw bestelling (artikelnummer 8300) per e-mail doorgeven: knvvlpst@xs4all.nl. Vermeldt duidelijk artikelnummer, aantal en het adres waar artikel heen moeten. Let wel uw bestelling wordt pas uitgevoerd nadat door de KNVvL het verschuldigde bedrag is ontvangen op girorekening 179618, t.n.v. KNVvL DEN HAAG.
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.03 seconden