| 05-06-2023 | 02:24
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 1

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,366
· Nieuwste lid: Eduard83
Pirat Gehriger Diploma voor Loek Boermans
Afdelings NieuwsDe FAI heeft dit jaar het Pirat Gehriger Diploma uitgereikt aan Ir. Loek Boermans. De letterlijke motivatie van de FAI hebben we nog niet gezien, maar zoals bekend is Loek voorzitter van de Organisation Scientifique et Technique Internationale du Vol á Voile (OSTIV). En als universitair hoofddocent aan de TU Delft, werkzaam op het aërodynamica laboratorium voor lage snelheden, is hij in de zweefvliegwereld vermaard om zijn ontwerpen van vooral vleugelprofielen. Toonaangevende fabrikanten maken hier gebruik van. Loek houdt zich ook bezig met grensverleggend onderzoek. Zijn kennis en verwachtingen deelt hij graag met een breder publiek. Het is vooral hierdoor dat hij voor ons zo inspirerend is en dat we begrijpen hoe groot het ontwikkelingspotentieel voor zweefvliegtuigen nog is, bijvoorbeeld met grenslaagafzuiging.

Het ABZ feliciteert Loek namens de hele Afdeling Zweefvliegen met dit diploma. De FAI stelde het Pirat Gehriger Diploma in 2000 in ter nagedachtenis aan de eerste voorzitter van de International Gliding Commission (IGC). Het wordt jaarlijks op voordracht van de IGC aan een of twee personen toegekend die zich uitzonderlijk verdienstelijk hebben gemaakt voor de internationale zweefvlieggemeenschap. Personen die het Pirat Gehriger Diploma eerder ontvingen zijn: Chris Wills (2000 GB), Max Bachmann (2000 CH), Cedric Vernon (2001 GB), (2002 geen uitreiking), Peter Ryder (2003 DE), Tapio Savolainen (2003 FI), Gillian Bryce-Smith (2004 GB), Fransois van Haaff (2005 NL,) Martin Simons (2005 AU).
NK-Kwalificatie / Zomerwedstrijden 2007
WedstrijdenVanaf vandaag is de website voor de NK-Kwalificatie / Zomerwedstrijden 2007 online !!

Info + inschrijven op: http://www.nk-kwalificatie.zweefportaal.nl/2007/Nieuwsbrief Luchtruim nr 1 - 2007
CLRGaarne uw aandacht voor de Nieuwsbrief Luchtruim 07/01 met daarin informatie over:

  • Eindhoven TMZ
  • Rotterdam TMA’s
  • Maastricht TMA’s
  • Luchtruim-beperkingen en –wijzigingen Duitsland
  • Wijziging VFR-transponder-code Duitsland
  • Luchtruim België
  • Transponders, recente ontwikkelingen

Weblink: http://www.luchtruim.zweefportaal.nl/PDF/NL_07_01.pdf

Maurits Dortu (CLR)

Open KLu Kampioenschappen 2007
WedstrijdenVan maandag 4 tot en met vrijdag 8 juni 2007 zullen de Open Klu Kampioenschappen gehouden worden op Malden.

Zweefvliegen behoort dit jaar wederom tot een dienstsport! Militairen kunnen dus op basis van een Dienstreis voor een Sportevenement deelnemen. Niet-militairen mogen wegens het "Open" karakter van de wedstrijd meedoen. De wedstrijd is een sportieve krachtmeting om de titel Open KLu Kampioen Zweefvliegen in de Club- klasse, Standaard- /15m klasse en 18m-/Open klasse.

Mochten er niet genoeg deelnemers zijn in één klasse, worden klasse's samengevoegd. Daarnaast blijven deze OKK een manier om u te kwalificeren voor de Nationale Kampioenschappen van het aansluitende jaar.

Inschrijving via de website vanaf 10 februari tot 25 mei. De wedstrijdleiding zal dit jaar in handen zijn van Michel Broekman en René de Dreu.

Meer info + inschrijven: www.openklu.zweefportaal.nl

Nieuwe ontwikkelingen Roadmap Transponders
CLROver de Roadmap invoering Transponder heeft op donderdag 18 januari j.l een constructief overleg plaatsgevonden tussen afvaardiging ABZ / HB KNVvL met de directie van DGTL. Voor enige chronologie en resultaten van dit overleg zie bijgaande Nieuwsbrief KNVvL OPS.
Datum eerste afgifte RPL(G) of ZVB
Afdelings NieuwsGraag willen wij u op de volgende mogelijkheid wijzen voor als u een uitbreiding of verlenging wil aanvragen bij het KEI: Vanaf nu is het (technisch) mogelijk om uw ‘originele’ datum van eerste uitgifte op het brevet bij te laten schrijven. Hoewel het GPL een volledig nieuw document is en daarom een ‘eigen’ eerste datum van uitgifte heeft, is gebleken dat velen graag de datum van het eerste RPL(G) of ZVB willen zien. Die datum komt echter niet ‘in de plaats van’, maar als toevoeging op het document. Mocht u hier prijs op stellen dan verzoek ik u een kopie van een brevet waar deze datum op vermeld staat te sturen naar:

KNVvL KEI
Jozef Israëlsplein 8
2596 AS Den Haag

- Of een (duidelijk leesbare) scan sturen naar knvvldrs@xs4all.nl
- Of een fax naar 070-3243900

U kunt altijd contact opnemen via de e-mail knvvldrs@xs4all.nl als u vragen heeft.

Lidmaatschapskaart KNVvL en verzekering voor 2007
Afdelings NieuwsBeste zweefvlieg(st)er,

Normaal verzendt de KNVvL begin december de contributienota’s voor het lidmaatschap van het volgende jaar. Dit jaar lukt dat niet omdat er begin januari nog een ledenraadvergadering gehouden wordt, waar de contributie voor de KNVvL in Den Haag nog moet worden vastgesteld. De contributie voor de KNVvL bestaat uit twee delen; één deel voor de Afdeling (die contributie is in september op de ALV van de afdeling vastgesteld) en een deel voor de KNVvL als overkoepelende organisatie.

Update: Verzekeringscertificaten voor PH geregistreerde (motor)zweefvliegtuigen zijn inmiddels verzonden aan natuurlijke personen (KNVvL leden) en bij de KNVvL aangesloten zweefvliegclubs.

Volgens onze lidmaatschapskaart en ons verzekeringsbewijs van 2006 zijn de zweefvliegers verzekerd van 1 januari 2006 t/m 1 januari 2007. Dit staat ook op het verzekeringscertificaat dat bij de papieren in het zweefvliegtuig hoort te zitten. Het ABZ verwacht dat de zweefvliegers eind januari of begin februari hun lidmaatschapskaart en verzekeringsbewijs voor 2007 in de bus kunnen hebben. Voor de meeste zweefvliegers zal dit weinig problemen opleveren omdat ze in de winterperiode niet vliegen. Welke gevolgen heeft dit voor de zweefvliegers die wel in januari gaan zweefvliegen of in de werkplaats aan het winteronderhoud deelnemen? (Klik op Meer lezen...)

CLR-opmerkingen bij TMZ en transponder
CLR(Door Maurits Dortu - CLR)

Gezien de recente ontwikkelingen op het gebied van transponder- en luchtruim-regelgeving en de reactie daarop door de betrokken zweefvliegers wil de CLR enkele opmerkingen publiceren die u mee kunt nemen in uw overwegingen alvorens een transponder aan te schaffen.

Klik op "Lees meer... " voor de volledige tekst van dit nieuws-artikel.
Winnaars Thermiek Fotowedstrijd 2006
Afdelings NieuwsDe winnaars van de Thermiek Fotowedstrijd 2006 zijn bekend.
Ze staan op: www.thermiekfotowedstrijd.nl

Prijsuitreiking op Nederlandse Zweefvliegdag 200ZES, 16 december.
Zie programma op: http://www.nzd.zweefportaal.nl/2006/

Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden