| 19-05-2024 | 22:52
Navigatie
Sponsors Kernploeg
Gebruikers Online
· Gasten online: 2

· Leden online: 0

· Totaal aantal leden: 2,398
· Nieuwste lid: DKINLAN
Website NK2007 is Online !!
WedstrijdenVan 18 tot en met 27 mei 2007 zullen de NK Mega zweefvliegen gehouden worden op het vliegveld Stendal-Borstel in Duitsland. De wedstrijd is in de Club-, Standaard-, 15m-, 18m-, 20m-Tweezitter- en Openklasse. Bij voldoende deelnemers in een klasse (en vliegdagen) zal de winnaar zich Nederlands Kampioen Zweefvliegen mogen noemen.

De wedstrijdleiding zal bestaan uit: Joost van Veelen en Max Bloch bijgestaan door het Team NK2007. Voorafgaand aan de wedstrijd zijn er enkele trainingsdagen.

Website + inschrijven: www.nk.zweefportaal.nl/2007/

'Thermiek' heeft grote produktievertraging
Afdelings NieuwsDe 'Thermiek' komt veel later dan gepland. Maar hij komt! In een omvang van 46 pagina's. In PDF op www.thermiekfotowedstrijd.nl (bekijk de vernieuwde site!) rond het weekend van 18-19 november en in druk rond het weekend van 25-26 november. Nader bericht hierover volgt. Uit de inhoud: ABZ-voorzitter Charles de Leeuw over Europese regelgeving door EASA; maar liefst vier artikelen over kunstzweefvliegen (Open Dag 2006, 5e NK 2006, 1e EK 2006 Advanced, 8e EK 2006 Unlimited); Nationale Junioren Wedstrijden 2006, Senioren & Junioren Selecties 2007, Nationale Zweefvliegdag 2006 (kijk www.nzd.zweefportaal.nl/2006/); Meteo, windschering door Downburst; Wie weet wat we zien?; Breukstukje; Friese AC 50 jaar; Gooise ZC 70 jaar; Vintage Glider Club Rally 2006; Internationale Kranich Rally 2006; Diamond Flyers (kijk www.diamondflyers.nl); Historie, Willy Grotenhuis, eerste vrouw met C-brevet; Thermiek Fotowedstrijd.

Afbeelding voorpagina, proef, drukfouten mogelijk. Redactie 'Thermiek'.

Nederlandse Zweefvlieg Dag 200ZES
Afdelings NieuwsHallo zweefvliegend Nederland,

Bij deze nodigen wij u uit op de Nederlandse Zweefvlieg Dag 200ZES op zaterdag 16 december in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven.

Op verzoek van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen wordt deze dag dit jaar georganiseerd door de Zweefvliegclub Eindhovense Studenten in nauwe samenwerking met de Junioren Selectie.

Thema van de dag is: “Zweefvliegen…psyche en technologie”. De psyche wordt belicht in presentatie van het CML over trauma en collegiale opvang bij incidenten en de presentatie van de Stichting Valk over vliegangst. Technologie staat centraal in de presentaties over onbemande luchtvaartuigen en de laatste ontwikkelingen in zweefvliegtuigen door respectievelijk Joop Wenstedt en Ir. Loek Boermans. Daarnaast brengt Charles de Leeuw, voorzitter van het Afdelingsbestuur Zweefvliegen, u op de hoogte van de actualiteiten, doet de WK-ploeg verslag van de WK 2006 in Zweden en staat er een boeiende presentatie gepland over de spectaculaire wedstrijdvorm Grand Prix. En tevens zullen prijzen worden uitgereikt van de OLC-NL (AVI Benelux trofeeën) , de G-NL en de Thermiekfotowedstrijd!

U wordt vanaf 9:00 uur ontvangen met koffie of thee en een versnapering en kunt u alvast een kijkje nemen. Om 10:00 begint het programma en rond het middaguur gaan we lunchen en heeft u tijd om enkele fraaie, opgebouwde zweefvliegtuigen van onder meer Schempp-Hirth te bewonderen en kunt u diverse stands bezoeken over onder andere navigatie-apparatuur van de firma LX, Flarm, oude en nieuwe zweefvliegboeken en de activiteiten van onze sponsors. Vanaf 17:30 kunt u nog tot 20:00 gezellig napraten tijdens de borrel en ook dan heeft u nog volop de gelegenheid het aanwezige materiaal te bekijken.

Onze site is www.nzd.zweefportaal.nl/2006/ . Hier vindt u de, op dit moment nog voorlopige, dagindeling alsmede het online inschrijvingsformulier, een lijst met aangemelde personen, de routebeschrijving, links naar onze sponsors en het laatste nieuws. Tevens zullen mededelingen te vinden zijn op het forum van zweefportaal .

De toegangsprijs is 19,00 euro en dient vóór 6 december te worden overgemaakt op rekeningnummer 43.42.38.872 t.n.v. M. DORTU te LELYSTAD onder vermelding van NZD2006 + naam. Hierbij is inbegrepen de ontvangst, de lunch en de eerste consumptie tijdens de borrel. De eventuele opbrengst dragen wij op aan de Stichting Zweefvliegevenementen Nederland ten bate van de exploitatie van het Juniorenzweefvliegtuig “Yankee X-ray”. Op de dag zelf betaalt u overigens 25,00 euro én we gaan uit van een maximum aantal aanwezigen van 400!

Tot zaterdag 16 december in Eindhoven!


Namens de gehele organisatie,

Maurits Dortu

Afsluiting OnLine Contest 2006
OLCOp 9 oktober is de competieperiode voor de OnLine Contest 2006 afgesloten. De "overall" winnaars van de OLC 2006 zijn:

1) Jaap van Steinfoorn (3176,35 pnt)
2) Rinus van der Steen (2770,47 pnt)
3) Sikko Vermeer (2732,85 pnt)

We hebben er met z'n allen weer een prima OLC jaar van gemaakt!! In totaal zijn er het afgelopen seizoen 1910 vluchten met een totale afstand van 481.448 km bij OLC-NL aangemeld. Bijna een half miljoen overland kilometers !! Internationaal gaat het ook goed. De Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen bezet in de internationale club competitie een prima tweede plaats.

De huldiging van de prijswinnaars zal weer plaatsvinden tijdens de Nederlandse Zweefvlieg Dag. Dit jaar op zaterdag 16 december in de Technische Universiteit te Eindhoven.

Voor seizoen 2007 vinden er een aantal server & web technische wijzigingen plaatst. We schakelen over naar OLC versie 2.0, dat wil zeggen dat de complete structuur en interface van het OLC programma zijn/worden gewijzigd. Vanaf 11 oktober kunnen de vluchten voor OLC 2007 worden aangemeld. In eerste instantie zullen alleen de basis functionaliteiten van het nieuwe OLC systeem beschikbaar zijn. Stap voor stap zullen daarna alle normale functionaliteiten weer toegevoegd worden. Problemen met het nieuwe OLC systeem a.u.b. melden op: olc-nl_at_ planet.nl (bij mailen "_at_ " wijzigen in het bekende "apestaartje")

Met ingang van seizoen 2007 wordt de OLC-NL door de afdeling Zweefvliegen formeel erkend als de landelijke decentrale competitie. Voor de deelnemers heeft dit nog een plezierige bijkomstigheid. Daarover later meer.

Richtlijn Hoe te handelen bij Calamiteiten (RHC)
CIVDe CIV heeft gemeend een "Richtlijn Hoe te handelen bij Calamiteiten (RHC)" op te moeten stellen. Deze RHC kan door elke vereniging aangepast worden aan de lokale situatie. Immers, de diversiteit aan soorten vliegvelden heeft ons genoodzaakt tot een algemene richtlijn. Een club, vliegend op eigen veld, op een militaire vliegbasis of b.v. een veld als Teuge is nou eenmaal onderhevig aan de lokaal opgelegde procedures. Desondanks menen wij dat de RHC van de CIV een duidelijke handleiding geeft in de vorm van een te hanteren checklist.

(Klik op "Lees meer" voor vervolg-tekst)
Registreren
Beste bezoeker, pas na registratie krijg je volledige (lezen en schrijven) toegang tot het Zweefportaal forum. Bij ieder bezoek wordt een overzicht getoond van alle nieuwe forumberichten. Klik HIER om vandaag nog te registreren!!
Inloggen
Gebruikersnaam

WachtwoordNog geen lid?
Klik HIER om aan te melden.

Wachtwoord vergeten?
Vraag HIER om een nieuw wachtwoord.
Volg Zweefportaal ook op
Verwerkingstijd: 0.02 seconden