Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: Verbazing over EASA brevetten

Geplaatst door noud op 18-11-2013 21:22
#22

dirk corporaal schreef:
.........................
Beste staatssecretaris van IL&T, draai het vrijwilligerswerk van de zweefvliegclubs niet de nek om en laat de afdeling zelf de examens uitvoeren en de brevetten verstrekken. Het verleden heeft aangetoond dat wij dat kunnen.

Dirk Corporaal

Een terecht en mooi pleidooi Dirk dat normale mensen, en niet alleen zweefvliegers, zal aanspreken. Maar we hebben hier te maken met (verborgen) belangenbehartiging door een nauw aan het ministerie gelieerde monopolist. En al eerder is gebleken dat zelfs machtige brancheorganisaties zich daar niet tegen kunnen verweren.

Van juridische acties als het afdwingen van open inschrijving, worden alleen advocaten beter en niet wij. De enige mogelijkheid die ik zie ligt buiten NL: EASA. Zij zijn de initiatoren van deze wijzigingen en ze beogen daarmee bepaalde doelstellingen te bereiken. Zij verkeren in de positie om geen genoegen te nemen met een uitvoerder die geen past performance heeft.

Ze kunnen dat standpunt innemen, maar dan moeten ze vervolgens hun poot wél stijf willen en kunnen houden, want de reactie van (Inspectie) IL&T zal er niet om liegen. Dan is het niet langer een zaak voor 'brevettisten', maar wordt het hogerop gespeeld. En dan rijst de vraag of een Europees orgaan zijn vingers wil branden aan een kwestie die eenvoudig als intern-NL kan worden afgedaan.

Maar misschien zitten er in Köln wél nette, gründliche, Leute mit Zivil-courage.

Gewijzigd door noud op 19-11-2013 10:39