Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Jan Ritsma op 04-11-2017 09:43
#11

Ruud Holswilder schreef:
De toegevoegde waarde hiervan ontgaat mij.


De toegevoegde waarde van deze opmerking ontgaat mij nu weer.

Maarten Baltussen schreef:
Rectificatie op dit GAE bericht volgt.


Och jee, de GAE weet het nog niet, maar de voorzitter van de stichting die het terrein Terlet beheert, is "going to make the GAE an offer they cannot refuse!!"

Kerstens schreef:
Ik meende dat er vroeger een regeling was dat clubs van buiten ehtl zich "in moesten kopen" bij SNZT voordat hun leden van Terlet gebruik mochten maken bij DDWV oid. Terlet is een duur veld om draaiende te houden, wel zo eerlijk als iedereen die er vliegt er aan mee betaald.

Word dat nu omzeilt met die 35 euro?
Marion Rozema schreef:
Je hebt gelijk Pascal. Men dient ook een bijdrage aan Terlet te leveren.

Marion is zo gechoqueerd dat de Gelderse concurentie lijkt te krijgen, dat er een waas voor haar ogen ontstaat. Ze leest de tekst niet eens meer.
Door de mist ziet ze niet dat Kersten juist in ieder bericht en dus ook in dit bericht schrijft dat hij juist NIET Pascal is!
Sieb schreef:
Ik bedoel natuurlijk niet de Gelderse maar juist Gae, ZHVC, Kustclubs. Clubs die qua omvang organisatorische wat moeite hebben met het invullen van veel functies en materiaal ( en onderhoud daaraan) kunnen delen. En ook de huur van een strip ...

Als die kustclubs zo veel moeite hebben om op Terlet een eigen bedrijf op te zetten, waarom doen ze dat dan? Waarom gaan ze dan niet lekker, zonder rompslomp, goedkoop vliegen bij de GAE?

Kerstens schreef:
Zit de ACvZ soms te azen op een vrijkomende strip op EHTL ofzo? ;)


Hokjes denken, elkaar het licht in de ogen niet gunnen, is de lijfspreuk van zweefvliegend clubland.
Toen ik niet meer bij een club wilde vliegen en glimlachend rond vloog op Terlet, dat toen via de KNVvL min of meer zelfstandig gerund werd, hoorde ik tot mijn verbazing dat "de clubs" dat maar niets vonden, met die "vrije vliegers". Dat vloog maar :(
De clubs hadden geen cent over voor Terlet en toen de KNVvL de stekker er uit trok, hoefde niemand op steun van de clubs te rekenen. Terlet werd gered door de privevliegers. Je weet wel, die vliegers die nu op Terlet niet meer welkom zijn als ze geen lid zijn van een NL zweefvliegclub.
Nu, zegt Marion Rozema, dat "iedereen moet meebetalen aan Terlet". Zit wat in natuurlijk.
Maar dat is wel een standpunt dat de clubs in de tijd dat iedereen op Terlet welkom was, niet huldigden. In tegendeel. Zoals de wind waait waait m'n jasje.
Protectionisme, hokjesdenken, "niet leden" uitsluiten, machtspelletjes etc.. Ga zo door. Terwijl jullie daarmee bezig zijn, worden jullie van buitenaf vanzelf opgerold door de milieu lobby, commerciele luchtvaart, enz..

Verder zegt Marion dat de Gelderse "slechts" 250,- Euro aan het DDW vliegen verdient zou hebben. Exploitatieberekeningen zijn rekbaar en het papier is geduldig. Maar zelfs al zou het zo zijn, was het niet de bedoeling dat zoveel mogelijk mensen lekker op Terlet kunnen zweefvliegen, of was het de bedoeling de Gelderse dik te laten verdienen?

Nogmaals, als het zo moeilijk en inspannend is om DDW vliegen uit te voeren, laat het de GAE dan doen. Is nog goedkoper ook!