Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Jan Ritsma op 06-11-2017 12:51
#16

Sieb schreef:

De GeZC faciliteert niet alleen eigen leden maar ook leden van andere clubs met de DDWV regeling. Dat is een zeer nobel en collegiaal gebaar. Zoals aangegeven is zelfs daar kostenneutraliteit ( en dus geen winstbejag) het uitgangspunt. Voor zweefvliegers door zweefvliegers. Wel op basis van de verenigingsgedachte waar je afspreekt samen lusten en lasten te dragen. Dus zonder onderscheid tussen leden die op eigen- of clubkisten vliegen.


Dat is een heel rare gedachtegang. Waarom moet een prive vlieger betalen voor een hangaar die hij niet nodig heeft, een instructeur waar hij geen gebruik van maakt en een vloot waar hij ook niets aan heeft. Het communistische systeem werkt niet, heeft nog nooit gewerkt en doet dat ook niet (op den duur) in de zweefvliegerij.
Inmiddels ken ik mensen die een zelfstarter hebben, naar een veld gaan als Hoogeveen of Teuge, hun eigen kist opbouwen, lekker de hele dag gaan vliegen en 's avonds pas weer thuis komen. Die groep die je op jouw manier dwingt steeds groter te worden draagt helemaal niets meer bij bij jouw cluppie, terwijl als je die de helft van het lidmaatschap zou laten betalen en gewoon voor elke start, je met de rest ook goedkoper zou kunnen vliegen.
Om nog maar te zwijgen van de knowhow die je weggooit.

Sieb schreef:
Ik ben van mening dat binnen een vereniging of club er geen onderscheid mag worden gemaakt tussen leden die een eigen kist hebben en leden die op clubkisten vliegen. Differentiatie naar gebruik is de doodsteek voor je verenigingsleven ( en de exploitatie daarvan). Iedereeen is gelijk en heeft gelijke rechten ( en plichten ).

Een soort artikel 1 surrogaat. Je laat alleen een belangrijke voorwaarde uit dat artikel weg. De omstandigheden moeten ook gelijk zijn. Detail natuurlijk, maar onder die omstandigheden valt bijvoorbeeld of iemand met een eigen kist komt of een kist van de club nodig heeft. Een detail dat tussen twee vliegers 1,5 ton aan "omstandigheden" uit kan maken.

Sieb schreef:
De echte vraag is hier denk ik niet of de GeZC een probleem heeft maar of SNZT de overige strips nog wel kan exploiteren en of de kleinere clubs als de GAE dit dus nog wel kunnen betalen. In het ergste geval gaan er gewoon strips terug naar de natuur denk ik als er niet voldoende huurinkomsten meer tegenover staan.. ( of de clubs moeten meer gaan betalen )


Als dat echt de echte vraag is, dan is het probleem snel opgelost De SNZT komt nu uit met het geld van de terreinhuur neem ik aan.
Hoe de clubs (in dit geval de GAE) dat opbrengen is niet relevant. Dus waar maakt iedereen zich druk over. De meest irritante posting hier is wel die van Maarten Baltussen. Veel arroganter kan het niet.
Er zet iemand 2 zes trommellieren neer op één of twee strips en zegt "vliegen maar! Iedereen is welkom!!"
Zoiets kan natuurlijk niet in Nederland.:hila Iemand die dat roept, moet zo snel mogelijk op een onbeleefde manier in de grond geboord worden. Met vrienden als Maarten heb je geen vijanden, zoals grote luchtvaart en milieu clubs meer nodig.