Onderwerp: Zweefportaal - Alles over zweefvliegen :: GAE heeft 7-daags bedrijf in 2018

Geplaatst door Jan Ritsma op 06-11-2017 15:03
#20

Sieb schreef:
Beste Jan, het is genoegzaam bekend dat jij geen verenigingsman bent en als individuele zweefvlieger "je ding wil doen". Helemaal prima natuurlijk want iedereen moet vooral zijn eigen keuzes maken. Er is niets op tegen hoor als je een zelfstarter koopt en dan zelf daar waar het mogelijk is het luchtruim kiest.
Het merendeel van de zweefvliegers echter vindt het ook erg leuk, gezellig en praktisch om wel binnen de vereniging te vliegen. Dat is ook een bewuste keuze van die zweefvliegers.

Hi Sieb, allemaal waar. Iedereen moet zijn hobby zo uitvoeren als hem het prettigst is. Ook ik vind het heel gezellig om met een groep mensen te zweefvliegen, een biertje te drinken en te discussieren over de hobby. Maar, als die groep mij gaat vertellen dat ik met m'n eigen kist pas mag vliegen als ik met iemand van die groep gevlogen heb, dan vraag ik hem beleefd zich met zijn eigen zaken te bemoeien. Snap je? ;)

Sieb schreef:
Dat de "collectiviteit" (dat is wat anders dan communisme) jou als individualist niet aanspreekt is "ons " probleem niet.

Collectivisme. Even wikipedia citeren:
Collectivisme is het stellen van het belang van de gemeenschap boven dat van het individu. Het is daarmee het tegenovergestelde van individualisme. Verschillende mates van collectivisme zijn te vinden in denkstromingen als het confucianisme en het marxisme en ook in religieus ge´nspireerde ideologieŰn als het islamisme. Voorbeelden van staatkundige systemen waarin collectivisme een belangrijke rol speelt zijn socialisme, communisme, stalinisme, mao´sme, fascisme en nationaalsocialisme.

Helaas kan ik met geen enkel systeem dat hier genoemd wordt uit de voeten. Jij wel?
Sieb schreef:
O, ik lees nu het bericht van Maarten: als jij nu in je eentje een volledige strip op terlet huurt dan vindt je wellicht wat anderen die individueel hun eigen ding willen doen. Moet je daar wel weer afspraken mee gaan maken want de "vereniging individuele zweefvliegers terlet" is vrees ik al bij voorbaat gedoemd te mislukken.


Ik denk dat je best een kostendekkend bedrijf op Terlet op kan zetten, maar daar gaat het hier niet over. Het gaat over een eerlijke kostenverdeling voor mensen met een eigen vliegtuig en een GPL tegenover een leerling die een clubkist en een instructeur nodig heeft.