Ronald Termaat gaat naar de World Air Games (WAG) 2009 !!
Geplaatst door webmaster op 19-09-2008 19:00

WK Zweefvliegen, Lüsse bij Berlijn, 2-16 augustus, met 8 wedstrijddagen. Ronald Termaat (Europees kampioen 18m klasse) eindigde in een nek-aan-nek race als vice-wereldkampioen vlak achter de Fransman Olivier Darroze. In de 15m klasse legde nieuwkomer Mark Leeuwenburgh verrassend beslag op de 3e plaats. In de Open klasse scoorde Francois Jeremiasse met een 7e plaats binnen de top-10. Verspreid over drie klassen namen 130 wedstrijdvliegers uit 34 landen aan deze WK deel.

 

Fotobijschrift: Ronald Termaat finisht met de nieuwe, door Marc van Breemen

namens Glider-Equipment aan hem beschikbaar gestelde Ventus 2Cxa.

De verschillen bovenin het klassement zijn zeer klein. Meer dan ooit speelt tactiek een rol om in deze meerdaagse wedstrijden te scoren en om verworven posities op slechte dagen te consolideren. De Nederlanders profiteren in hun teambriefing en tijdens de vlucht van technische coaching door Baer Selen, zelf tweevoudig wereldkampioen standaardklasse. Meteorologische “now-casting” is beschikbaar tot op de strip en de vliegers wisselen onderling informatie uit. Rivaliserende landenteams observeren nauwgezet elkaars vliegbewegingen. Zoals in alle topsporten profiteert zweefvliegen ook van mental coaching. De kernploeg werd getraind door Rico Schuier, bekend van o.a. het winnende dames waterpoloteam op de Olympische Spelen.

Highlight voor 2009 is nu al de deelname van Ronald Termaat aan de World Air Games in Turijn. In totaal worden 14 zweefvliegers uitgenodigd voor deelname aan de WAG. Hun selectie is gebaseerd op de resultaten bij wereld- en continentale zweefvliegwedstrijden.  (bron:www.knvvl.nl)