Nieuws van het secretariaat Zweefvliegen voor 2024
Geplaatst door Zweefvliegen@KNVvL op 31-12-2023 12:36
Beste zweefvliegers, het is inmiddels 2024 in Nieuw-Zeeland ;-) en we kijken allemaal uit naar het nieuwe vliegseizoen met minder regen. Voor 2024 zijn er wel een aantal zaken die geregeld moeten worden waaronder het volgende:

Digitale ledenpas en lidmaatschap KNVvL 2024
Vanaf 2024 ontvang je geen fysieke ledenpas meer van de KNVvL. Je ledenpas (en tevens het bewijs van je lidmaatschap) kun je voortaan alleen nog digitaal terug vinden op de KNVvL app (of mijn.knvvl.nl). Deze app is vanaf 19 januari 2024 te downloaden in de app stores.

Inloggen op de KNVvl app
Inloggen op de app doe je met de gegevens waarmee je ook inlogt op de "Mijn KNVvL" pagina. In de app tref je ook je verzekeringsbewijs en andere gegevens over je lidmaatschap. Moet jij je lidmaatschap bewijzen? Dan kun je dus vanaf 19 januari de KNVvL app gebruiken.

De facturen worden begin januari verstuurd. De algemene KNVvL verzekering van het contributiejaar 2023 loopt door tot en met 31 januari 2024.

Zie ook nieuwsbericht: Nieuwsbericht KNVvL

Verzekeringscertificaten 2024 (motor) zweefvliegtuigen - ZELF AANVRAGEN VOOR ALLE EIGENAREN
Met ingang van 2024 worden de verzekeringscertificaten van (motor)zweefvliegtuigen niet meer in de vorm van papier opgestuurd maar als pdf gemaild naar de aanvrager. Leden van de KNVvL afdeling Zweefvliegen kunnen via een Google Form een digitaal (pdf) verzekeringscertificaat aanvragen voor hun (motor)zweefvliegtuig(en). Zie Aanvraagformulier WA verzekering (motor)zweefvliegtuig
Dit geldt voor clubs en individuele leden, en zowel voor Nederlandse als buitenlandse (motor)zweefvliegtuigen.

Korting voor niet-vliegende leden afdeling Zweefvliegen voor 2024
Voor leden van de afdeling Zweefvliegen die in 2024 zelf niet actief vliegen maar wel als vrijwilliger actief zijn in het vliegbedrijf voor de club is er een kortings-regeling voor het KNVvL lidmaatschap. Dit met het doel dat de vrijwilliger valt onder de KNVvL WA-verzekering.

De aanvraag voor deze kortingsregeling loopt via de secretarissen van de clubs. Alle secretarissen van de club hebben afgelopen december een link ontvangen voor een Google Formulier. Via dit formulier kan de secretaris beoordelen en doorgeven wie er bij de club in aanmerking komt voor een gereduceerd tarief. Als het lid zijn lidmaatschap heeft betaald zal de penningmeester van de afdeling Zweefvliegen akkoord geven om 70,00 terug te storten.

Let Op: leden die vorig jaar al in aanmerking zijn gekomen voor het gereduceerd tarief dienen opnieuw te worden opgegeven.

Opgave dekking clubvoertuigen voor de KNVvL verzekering 2024
Voor de zogenaamde WAM verzekering voor het rollende materieel is er op 31 december een opgave formulier naar de secretarissen van de club gestuurd. Graag zsm een opgave mailen naar Driessen en Rappange en een cc naar secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl .
Voertuigen waarvoor de club zelf een aparte WAM verzekering heeft gesloten, bijv. omdat deze regelmatig op de openbare weg komen, hoeven niet opgegeven te worden.

Vragen ?
Zijn er naar aanleiding van dit bericht vragen of onduidelijkheden stuur dan even een mail naar secretariaat.zweefvliegen@knvvl.nl.