KNVvL onderscheiding in goud voor Ben Hiemstra
Geplaatst door webmaster op 10-11-2010 11:48
Op de Nederlandse Zweefvliegdag 2010 is door de voorzitter van de Afdeling Zweefvliegen aan Ben Hiemstra de KNVvL-onderscheiding in goud uitgereikt.

Klik op "Lees meer"
Uitgebreid nieuws
Op de Nederlandse Zweefvliegdag 2010 is door de voorzitter van de Afdeling Zweefvliegen aan Ben Hiemstra de KNVvL-onderscheiding in goud uitgereikt.

Ben Hiemstra is vanaf zijn vijftiende lid van de Friese Aero Club en al meer dan 25 jaar bijzonder actief als zweefvlieginstructeur. Vele jaren lang was hij bij de FAC de instructeur die jaarlijks de meeste DBO-starts maakte. Ben heeft twee keer een periode van zes jaar als secretaris in het bestuur van de Friese gezeten. Zijn notulen waren correct en volledig. Wijzigingen waren zelden nodig.

Vanaf de opkomst van het internet verzorgde Ben de website van de FAC: www.frieseaeroclub.nl. De FAC was één van de eerste zweefvliegclubs met een goede website. Deze website, nu ook met een speciale ledensectie, onderhoudt Ben nog steeds.  

Maar vanaf 1996 kennen we Ben vooral als de motor achter Zweefportaal, de website voor de KNVvL-Afdeling Zweefvliegen. Elke zweefvlieger kent Ben nu al jaren als webmaster van www.zweefportaal.nl. Deze website die gemaakt en onderhouden wordt als vrijwilligerswerk door Ben Hiemstra, trekt dagelijks meer dan duizend unieke bezoekers en op wedstrijddagen zelfs vele duizenden. 

Ben is ook degene die de OnLine Contest in Nederland heeft gemaakt heeft tot dat wat het nu is. Alleen al dit jaar zijn er meer dan 800.000 km’s door 560 overlandvliegers aangemeld. Deze online competitie heeft het overlandvliegen in Nederland een enorme stimulans gegeven. Als secretaris van de Commissie Sportzaken heeft hij grote aantallen logger FAI brevetaanvragen beoordeeld.

Daarnaast is Ben LCO-er en wedstrijdvlieger, hij heeft ook dit jaar de Nationale Kampioenschappen meegevlogen.

Quote van Dirk Corporaal: “Na twee bestuursperioden in het FAC-bestuur en zes jaar in het ABZ kan ik niet anders zeggen dan dat het uitstekend samenwerken is met Ben Hiemstra. Je hoeft iets maar één keer aan Ben te vragen en je kunt erop vertrouwen dat het voor elkaar komt”.

Na een jaar voorzitterschap kan ik dit ook uit eigen ervaring bevestigen.

Zweefvliegers zoals Ben Hiemstra zijn hun gewicht in goud waard. Als er iemand is die deze gouden KNVvL-onderscheiding verdient, dan is dat zeker Ben.

Robert Jungblut
voorzitter van de Afdeling Zweefvliegen