Lidmaatschapskaart KNVvL en verzekering voor 2007
Geplaatst door webmaster op 23-12-2006 00:00
Beste zweefvlieg(st)er,

Normaal verzendt de KNVvL begin december de contributienota’s voor het lidmaatschap van het volgende jaar. Dit jaar lukt dat niet omdat er begin januari nog een ledenraadvergadering gehouden wordt, waar de contributie voor de KNVvL in Den Haag nog moet worden vastgesteld. De contributie voor de KNVvL bestaat uit twee delen; één deel voor de Afdeling (die contributie is in september op de ALV van de afdeling vastgesteld) en een deel voor de KNVvL als overkoepelende organisatie.

Update: Verzekeringscertificaten voor PH geregistreerde (motor)zweefvliegtuigen zijn inmiddels verzonden aan natuurlijke personen (KNVvL leden) en bij de KNVvL aangesloten zweefvliegclubs.

Volgens onze lidmaatschapskaart en ons verzekeringsbewijs van 2006 zijn de zweefvliegers verzekerd van 1 januari 2006 t/m 1 januari 2007. Dit staat ook op het verzekeringscertificaat dat bij de papieren in het zweefvliegtuig hoort te zitten. Het ABZ verwacht dat de zweefvliegers eind januari of begin februari hun lidmaatschapskaart en verzekeringsbewijs voor 2007 in de bus kunnen hebben. Voor de meeste zweefvliegers zal dit weinig problemen opleveren omdat ze in de winterperiode niet vliegen. Welke gevolgen heeft dit voor de zweefvliegers die wel in januari gaan zweefvliegen of in de werkplaats aan het winteronderhoud deelnemen? (Klik op Meer lezen...)


Uitgebreid nieuws

De KNVvL en het ABZ verklaren hierbij dat de WA-verzekering voor 2007 net als andere jaren geregeld is. De lidmaatschapskaarten en verzekeringsbewijzen voor 2007 liggen al klaar bij de KNVvL in Den Haag. Wie als lid van de KNVvL-Afdeling Zweefvliegen ingeschreven staat (dus niet voor 1 december 2006 heeft opgezegd) is verzekerd. Wij verklaren hierbij dat voor de zweefvliegers de lidmaatschapskaarten van 2006 in 2007 geldig blijven tot twee weken na het verzenden van de contributienota van de KNVvL voor 2007.

Zweefvliegers die in januari of februari 2007 in het buitenland gaan vliegen, moeten daar hun verzekeringsbewijs kunnen tonen. Wij gaan ervan uit dat dit een kleine groep is. Deze zweefvliegers kunnen dit schriftelijk bij de KNVvL in Den Haag melden. Zij ontvangen dan zo spoedig mogelijk hun lidmaatschapskaart en verzekeringsbewijs voor 2007. Sinds april 2005 moet de eigenaar, houder of exploitant van een luchtvaartuig in Nederland en in het buitenland met een bewijs kunnen aantonen dat het vliegtuig verzekerd is. Die bewijzen worden zo spoedig mogelijk verzonden. Dus nog voor de contributienota's verzonden zijn.

Hoe weet een zweefvliegclub wie er lid zijn en wie voor de KNVvL bedankt hebben? Dit kan de clubsecretaris op de KNVvL-site controleren. Elke secretaris heeft een wachtwoord waarmee hij kan inloggen om te zien welke leden van zijn club ingeschreven staan.

Het bestuur van de Afdeling Zweefvliegen betreurt deze gang van zaken. Zweefvliegers is altijd geleerd om niet te vliegen als de papieren niet allemaal geldig zijn en nu verklaart het ABZ dat dat eventjes wel mag. Maar helaas het kan niet anders. Wij hebben bij herhaling verzocht om in ieder geval de nota's voor de KNVvL-Afdeling Zweefvliegen apart en tijdig te verzenden. Dit is technisch niet mogelijk volgens de KNVvL. Wij hopen dat we op bovenstaande manier de zaken toch geregeld hebben en vragen begrip voor deze situatie.

Namens het ABZ,


Dirk Corporaal (penningmeester Afdeling Zweefvliegen)