Nederlandse Zweefvlieg Dag 200ZES
Geplaatst door webmaster op 22-10-2006 00:00
Hallo zweefvliegend Nederland,

Bij deze nodigen wij u uit op de Nederlandse Zweefvlieg Dag 200ZES op zaterdag 16 december in het auditorium van de Technische Universiteit Eindhoven.

Op verzoek van de KNVvL Afdeling Zweefvliegen wordt deze dag dit jaar georganiseerd door de Zweefvliegclub Eindhovense Studenten in nauwe samenwerking met de Junioren Selectie.

Thema van de dag is: “Zweefvliegen…psyche en technologie”. De psyche wordt belicht in presentatie van het CML over trauma en collegiale opvang bij incidenten en de presentatie van de Stichting Valk over vliegangst. Technologie staat centraal in de presentaties over onbemande luchtvaartuigen en de laatste ontwikkelingen in zweefvliegtuigen door respectievelijk Joop Wenstedt en Ir. Loek Boermans. Daarnaast brengt Charles de Leeuw, voorzitter van het Afdelingsbestuur Zweefvliegen, u op de hoogte van de actualiteiten, doet de WK-ploeg verslag van de WK 2006 in Zweden en staat er een boeiende presentatie gepland over de spectaculaire wedstrijdvorm Grand Prix. En tevens zullen prijzen worden uitgereikt van de OLC-NL (AVI Benelux trofeeën) , de G-NL en de Thermiekfotowedstrijd!

U wordt vanaf 9:00 uur ontvangen met koffie of thee en een versnapering en kunt u alvast een kijkje nemen. Om 10:00 begint het programma en rond het middaguur gaan we lunchen en heeft u tijd om enkele fraaie, opgebouwde zweefvliegtuigen van onder meer Schempp-Hirth te bewonderen en kunt u diverse stands bezoeken over onder andere navigatie-apparatuur van de firma LX, Flarm, oude en nieuwe zweefvliegboeken en de activiteiten van onze sponsors. Vanaf 17:30 kunt u nog tot 20:00 gezellig napraten tijdens de borrel en ook dan heeft u nog volop de gelegenheid het aanwezige materiaal te bekijken.

Onze site is www.nzd.zweefportaal.nl/2006/ . Hier vindt u de, op dit moment nog voorlopige, dagindeling alsmede het online inschrijvingsformulier, een lijst met aangemelde personen, de routebeschrijving, links naar onze sponsors en het laatste nieuws. Tevens zullen mededelingen te vinden zijn op het forum van zweefportaal .

De toegangsprijs is 19,00 euro en dient vóór 6 december te worden overgemaakt op rekeningnummer 43.42.38.872 t.n.v. M. DORTU te LELYSTAD onder vermelding van NZD2006 + naam. Hierbij is inbegrepen de ontvangst, de lunch en de eerste consumptie tijdens de borrel. De eventuele opbrengst dragen wij op aan de Stichting Zweefvliegevenementen Nederland ten bate van de exploitatie van het Juniorenzweefvliegtuig “Yankee X-ray”. Op de dag zelf betaalt u overigens 25,00 euro én we gaan uit van een maximum aantal aanwezigen van 400!

Tot zaterdag 16 december in Eindhoven!


Namens de gehele organisatie,

Maurits Dortu