Eindklassementen en statistiek OnLine Contest (OLC) Nederland 2018
Geplaatst door webmaster op 08-12-2018 13:09
Op 18 september is de scoring periode van de OnLine Contest 2018 afgesloten. Een periode met veel prima zweefvlieg weer.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we bij de OLC-NL in één seizoen over de miljoen overlandkilometers gevlogen.

Door Nederlandse deelnemers werden in het seizoen 2018 maar liefst 1.030.043 overland-kilometers bij elkaar gevlogen.

Steven Raimond (foto) is in het NL-OLC 2018 klassement kampioen geworden, gevolgd door Patrick Vink (2) en Maurits Hebels (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de NL club-ranking (over de beste 6 vluchten per clublid) wederom koploper met op de tweede plaats de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen en op plaats drie Aeroclub Salland.

In het wereldwijde klassement komen we Max Leenders als eerste Nederlander tegen, gevolgd door Ambiorix Jansen (2) en Tjeerd Reitsma (3).

De Gelderse Zweefvliegclub is in de wereldwijde club-ranking tweede geworden en de de Amsterdamsche Club voor Zweefvliegen staat daar op een vierde plaats. Twee Nederlandse clubs in de top-5 van de mondiale OLC!!

De NL-OLC2018 eindklassementen zijn HIER te vinden.

De vlucht met de meeste punten (1068 km) is gevlogen door Steven Raimond. De afstand recordhouder (bijgehouden vanaf 2011) is nog steeds Robert Werts. (vlucht uit 2012)

We bedanken iedereen weer voor een mooi OLC overlandseizoen en feliciteren alle winnaars! Je OLC certificaat kan je downloaden na inloggen bij: mijn certificaten.